PHP-Nuke
  Strona głównaDownloadForumFAQ Zaloguj się  
Forum

Rules  Forum FAQ   Search   Usergroups   Register   Log in

Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!!

View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic  PHP-Nuke.org.pl Forum Index » Chat
Author Message
kary
~user

Helps: 7

Status: Offline

View Single PostPosted: 2 Feb 2006 10:54:19 Back to top  
User browserUser browser: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.12) Gecko/20050922 Fedora/1.0.7-1.1.fc3 Firefox/1.0.7

Ostatnio Wink (część osób wie czemu puszczam oko) zastanawiałem sie nas konsekwencjami łamania praw autorskich i licencji php-nuke. Czy orientujecie sie jak wygląda z punktu widzenia prawa sprawa nieprzestrzegania praw autorskich i licencji w przypadku php-nuke. Czy doniesienie do prokuratury o tym przestępstwie jest ścigane z urzędu, czy autor sam musi oskarżać w procesie karnym?

dudi
@admin

Helps: 330

View Single PostPosted: 2 Feb 2006 12:24:25 Back to top  
User browserUser browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Raczej wątpie, żeby prokuratura się tym zajeła.
Po pierwsze - takie doniesienie musiał by złożyć sam autor (w tym wypadku FB), a wszyscy wiemy, że tego nie zrobi.
Po drugie - "za mała szkodliwość społeczna czynu".

jednak nie jestem ekspertem w tych sprawach, więc mogę się mylić.

p-maz
~user

Helps: 120

View Single PostPosted: 2 Feb 2006 13:19:02 Back to top  
User browserUser browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

Kwestie dotyczące praw autorskich w Rzeczpospolitej Polskiej reguluje ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Ochronie prawnej podlegają wszystkie dziedziny indywidualnej twórczości (...)

Zgodnie z tymi zasadami za naruszenie praw autorskich grozi nawet kara pozbawienia wolności do lat trzech.

A co do samego PHP-Nuke to licencja o której pisał marbed pozwala na korzystanie bezpłatnie z skryptu pod warunkiem iż na stronie umieszczny został link do strony phpnuke.org (powered by phpnuke)

Oczywiście tak jak dudi napisał mała szkodliwość społeczna - chyba, że bedziesz prowadził jakiś wielki portal typu onet.pl czy wp.pl z usuniętą stopką to wtedy bym się obawiał.

Stopke nie powinno się usuwać ze względu na prawo jak i respekt dla osoby tworzącej dany skrypt.

View user's profile Visit poster's website    
marbed
~user

Helps: 43

View Single PostPosted: 3 Feb 2006 13:08:03 Back to top  
User browserUser browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.40607; .NET CLR 1.1.4322)

Witam
Napiszę tutaj. Ale chyba dobrze trafiłem bo są tutaj także i "zainteresowani" dyskusją na temat dwóch konkurujących ze soba portali opartych o phpnuka. Oto moja dyskusja prowadzona z administratorem pewnej strony o koniach, który oskarżył w swoim poście innego administratora innego serwisu o koniach o plagiat. Potem wywiązała się ostra dyskusja na temat praw autorskich itd. itp.
Ja postanowiłem na spokojnie podejść do tematu tym bardziej iż zauważyłem także iż w serwisie o tych koniach jest także troche mojej pracy bo moge domniemywac po kilku szczegółach iz strona ta oparta jest o TurboNuka. W rozmowie na PW z Jaszczurem powiedziałem mu że trzeba sobie dać spokój i tyle. Jak ktoś nie chce być ok to nie. Ale Jaszczur jednak ma rację że tego zostawiać nie należy. Postanowiłem do sprawy podejść spokojnie i nawiązać normalny spokojny dialog z administratorem tego serwisu, bez zarzucania mu jakiś machlojek czy czegokolwiek. Fakt źle zrobił zarzucając innemu serwisowi plagiat bez zapoznania się z faktami (czyli systeme darmowych layoutów do phpnuka) i powinien za to przeprosić. Jednak on też dużo pracy włożył w swój serwis.
Zapis mojej rozmowy z adminem tego serwisu znajdziecie tutaj:
http://www.qnwortal.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1714
Myślę że nie zostanie on usuniety Wink
kary
~user

View Single PostPosted: 3 Feb 2006 13:31:22 Back to top  
User browserUser browser: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.12) Gecko/20050922 Fedora/1.0.7-1.1.fc3 Firefox/1.0.7

Marbed musze Ci pogratulować elokwencji i dyplomacji. Jeśli o mnie chodzi to szczerze cała sprawa wzięła sie od bezpodstawnego oskarżenia (nie pierwszego zresztą) administratora qnwortal o kradzież layotu. Oskarżenie to jest dla mnie o tyle przykre że forum końskie czytają ludzie najczęściej o nikłej wiedzy odnośnie php-nuka i tego typu oskarżenie mogą traktować jako prawdziwe. Ciesze się więc że z własnej inicjatywy Dudi, Jaszczur i Ty próbujecie wyjaśnić ta sprawę.

P.S.
Ja niestety nie mam dostepu do tego forum ... ban na IP

Jaszczur
~user

Helps: 83

View Single PostPosted: 3 Feb 2006 14:05:03 Back to top  
User browserUser browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1

marbed mógłbyś zacytować Twój wpis na tym forum, bo ja również mam bana na IP Sad

marbed
~user

View Single PostPosted: 3 Feb 2006 14:22:20 Back to top  
User browserUser browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.40607; .NET CLR 1.1.4322)

Mój post rozpoczynający:
Quote:

Witam serdecznie. Przeglądając strony internetowe oparte o systemy portalowe CMS autorstwa Francisko Burzi natrafiłem na Państwa serwis. Darmowym systemem CMS autorstwa Francisko Burzi zajmuję się już blisko 6 lat. Od tego czasu stworzyłem już kilka serwisów na nim opartych. Chciałbym nadmienić iż CMS autorstwa Francisko Burzi jest darmowym Systemem Portalowym rozpowszechnianym na zasadach licencji GPL/GNU ( licencja do wglądu tutaj -> LICENCJA GPL/GNU
Niedopuszczalne jest usuwanie stopek praw autorskich z całego CMSa jak i z poszczególnych modułów. Zauważyłem iż na forum administrator tego serwisu rozpoczął dyskusję (którą potem zablokował), na temat rzekomej kradzieży layoutu serwisu php-nuke.pl przez serwis k o n i e . k a r y . p l. Chciałbym poinformować czytelników tego forum jak i administratora, iż darmowy CMS jakim jest CMS autorstwa Francisko Burzi (ta strona tez jest na nim oparta) posiada system layoutów (skórek), które w łatwy sposób można zmieniać. Większość layoutów dla tego CMSa jest dostępna ZA DARMO w internecie. Jedynym warunkiem ich zainstalowania jest przestrzeganie praw autorskich (czyli np. Stopka autorska). Wspomniany przez administratora layout strony php-nuke.pl jest niczym innym jak darmowym layoutem o nazwie iCGStation, który również został wykorzystany na stronie konie.kary.pl. Na koniec dla osób niezorientowanych w meandrach systemu portalowego CMS autorstwa Francisko Burzi chciałbym przedstawić artykuł o prawach autorskich, który to znajdziecie Państwo TUTAJ
Poprawna stopka autorska dla systemu CMS jakim jest CMS autorstwa Francisko Burzi powinna wyglądac następująco:
Copyright © 2004-2006 by nazwa strony :: PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. Rozpowszechnianie systemu P H P - N u k e odbywa się na zasadach licencji GNU/GPL.
Oczywiście nie jest to reguła i nie musi akurat tak brzmieć musi jednak zawierać Nazwisko autora i odnośnik do licencji GNU/GPL.
Nie mam zamiaru zmuszać administracji tego serwisu do umieszczania takiej stopki. Uszanowanie czyichś praw autorskich leży w dobrym tonie i napewno nie przyniesie żadnej ujmy autorowi tego serwisu. Poza tym autor będzie mógł zawsze liczyć na wsparcie polskiej społeczności phpnuke. Nie zamierzam takze straszyć odpowiedzialnością karną itp. Szanujmy się wzajemnie, szanujmy kogos pracę. Nie przypisujmy sobie kogoś pracy i nie oskarżajmy się wzajemnie nie mając dość dowodów i potrzebnej wiedzy. Wszystkich zainteresowanych darmowym systemem portalowym jakim jest CMS autorstwa Francisko Burzi zapraszam na stronę autorska skryptu - w w w . p h p n u k e . o r g . W polskich zasobach internetu znajdziecie także Państwo stronę polskiego wsparcia w w w . p h p n u k e . o r g .p l na której staram się udzielać i wspierać polskich użytkowników swoją wiedzą. Pozdrawiam i mam nadzieję iz administracja tego serwisu podejdzie poważnie i na spokojnie do poruszonego przeze mnie tematu.
Jednocześnie chciałbym poinformowac czytelników, iż na tym forum panuje cenzura, która nie pozwala na napisanie pełnej nazwy CMS autorstwa Francisko Burzi. Nazwa ta jest automatycznie cenzurowana. Nie rozumiem takiego postępowania administracji tego serwisu. Czyżby obawiali się że okaże się że autorzy, którzy przez cały czas chwalili się jaki to ładny serwis zrobili oparli go o darmową aplikację jaką jest CMS autorstwa Francisko Burzi i ukryli to przed userami wycinając prawa autorskie do tego skryptu w stopce strony a wpisując tam swoje ?
Mariusz Bednarz
Administrator
p h p n u k e . o r g . p

Odpowiedź administratora:
Quote:

Witam serdecznie,

widzę, że pomimo tak licznych modyfikacji, jakie wprowadziliśmy do tego systemu we współpracy z firmą QnMEDIA, nadal dostrzegalne są fragmenty systemu portalowego PHP-Nuke... Bynajmniej ten serwis nie łamie praw autorskich i majątkowy pana F.B... Ostatnio zresztą w Internecie była bardzo ciekawa polemika nt. licencji GNU/GPL, wg. której informacje o prawach autorskich należy umieszczać w kodzie źródłowym programu/skryptu, etc... Mogę zapewnić, iż w przypadku plików, które w znacznej części pochodzą z systemu portalowego php-nuke informacja taka została umieszczona w nagłówkach, wraz z zastrzeżeniem praw autorskich firmy qnmedia i osób uczestniczących w powstaniu danych skryptów... Ponadto do pewnego czasu w sekcji "FAQ" w tym serwisie (chwilowo niedostępna) byla informacja, iż QnCMS opiera się na systemie portalowym php-nuke...

Spotykam się natomiast ostatnio ze strony osób ze środowiska "Karego" z licznymi, bardzo wrogimi uwagami pod adresem swoim, jak i osób zaangażowanych w rozwój tego serwisu... Więc może teraz wyrażę się jasno: Jeżeli ktoś uważa, że ten serwis narusza prawa majątkowe i autorskie F.B., możemy spotkać się w sądzie, gdzie tego dowiedzie. W przeciwnym wypadku tego typu opinie mogę traktować jedynie jako pomówienie, sprowokowane przez autora serwisu konie. kary. pl.

Mam nadzieję, że taka odpowiedź wystarczy... Nie chciałbym wdawać się w polemike nt. licencji GNU/GPL oraz rzeczy pokrewnych, zwłaszcza, że nie temu poświęcona jest tematyka tego forum i większość osób nie zrozumie, o co w tej dyskusji będzie chodzić.

Pozdrawiam
Patryk

ps. jak znajdę tą dyskusję, o której pisałem, podam adres...

A teraz Dudi:
Quote:

jak by nie było to jednak jest wciąż tem sam silnik systemu - te same moduły (oryginalne, lub dodane - również bezpłatnie dostępne na zasadach licencji GNU/GPL) itp.
Choćby nie wiem jak zmodyfikowany system z zewnąrz - od drugiej strony to jest dalej ten sam system - http://phpnuke.org

Druga sprawa - stwierdzając kradzież czegokolwiek ze strony php-nuke.pl powinieneś zawiadomić o tym samego admina tej strony - może akurat ten zgodził się na wykożystanie tego stylu ?? - chociaż w tym momencie to nie ma nic do rzeczy, gdyż ten styl jest ogólnie dostępny, zamiast wypisywać takie bzdury jak w tym temacie:
http://www.qnwortal.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1133

I znowu ja
Quote:

Dziękuję za odpowiedź. Faktycznie jeśli chodzi o licencje GNU/GPL to dyskusja na jej temat toczy się od dawna. Ale dyskusja ta wynika tylko i wyłacznie z braku wiedzy osób które dyskutują. Proszę zauważyć iż w przedmiotowej licencji (tłumaczenie jej umieściłem post wyżej) znajduje się zapis, który jasno stawia sprawę umieszczania tzw copyleftów (o które zapewne także i Panu chodzi).
Cytat: ‹ Wybrać › ‹ Rozszerzyć ›

Możesz kopiować i rozprowadzać w dowolnych mediach wierne kopie kodu źródłowego Programu w otrzymanej formie pod warunkiem, że w widoczny sposób i odpowiednio podasz na każdej kopii właściwą informację o prawie autorskim i zrzeczenie się uprawnień z tytułu gwarancji; wszelkie napisy informacyjne na temat Licencji i faktu nieudzielania gwarancji musisz chronić przed uszkodzeniem, zaś wszystkim innym odbiorcom Programu musisz wraz z Programem wręczać egzemplarz niniejszej Licencji.
Możesz pobierać opłatę za fizyczną czynność przekazania kopii i według własnej decyzji możesz za opłatą proponować ochronę gwarancyjną.

2.
Możesz modyfikować swoją kopię czy kopie Programu oraz dowolne jego części, tworząc przez to pracę opartą na Programie, jak również kopiować i rozprowadzać takie modyfikacje i pracę na warunkach podanych w pkt.1 powyżej - pod warunkiem przestrzegania całości poniższych wymogów:

a.
Musisz spowodować umieszczenie na zmodyfikowanych plikach widocznej informacji o tym, że dane pliki zostały przez ciebie zmienione, wraz z datą dokonania zmian. (...)

Interesujący w powyższym cytacie jest ostatni zapis, który mówi o "widocznej informacji" Chciałbym podkreślić słowo "widocznej". To myślę rozwiewa wątpliwości co do gdzie takai zapis powinien być. Oczywiście podchodząc do sprawy programistycznie mozna stwierdzić że widocznie to także nagłówek pliku, ale jeśli podejdziemy do sprawy jako użytkownik - to "widocznie" oznacza w miejscu na które patrzę, czyli np. serwis.
Co do modyfikacji modułów, jak i całego skryptu to wątpię iż zmodyfikowaliście Państwo całość kodu. Takim przykładem niech będzie nawet to forum. Sami Państwo w stopce podajecie że zostało oparte na phpBB. Ale zgodnie z licencją to powinniście podać autora i odnośnik do licencji GNU/GPL albo choć informację o tym. To samo jeśli chodzi o inne moduły, jak np. Download, Search, Your Account, Content i część bloków jak choćby User Info (ten blok po lewo). Nie umniejszam tutaj oczywiście Państwa wiedzi u ogromu pracy, który Państwo włożyliście w ten serwis. Przez te 6 lat "pracy" z nukiem nauczyłem sie doceniac ludzi, którzy co ciekawe wcale nie muszą tworzyć od poczatku swojego skryptu, ale właśnie potrafia także wykorzystać już gotowy skrypt. Jednocześnie nauczyłem sie także doceniać tych którzy nie zapominaja o autorach tego skryptu bez których np. ten serwis by w takiej formie nie powstał. Tacy ludzie zawsze mogą liczyć na mój szacunek i wsparcie, które staram się udzielać w miarę swoich możliwości i zasobowi wiedzy. Nie chcę być potraktowany jako kolejny piewca tego czy innego serwisu. Pisząc swój poprzedni post jak i ten chciałem na spokojnie wyjaśnić nieporozumienie do jakiego doszło (no niestety Pan pierwszy zaczął) i ewentualnie sprowokować Pana do refleksji odnośnie tych "nieszczęsnych" praw autorskich. Pozdrawiam.
A tak na marginesie to chciałbym zauważyć iż większość np. modyfikacji forum przypomina mi pewną dystrybucją nuka jaką jest Turbo-Nuke. Może to zbieg okoliczności a może nie ... Oczywiście nie mam o to żadnej pretensji. Dobrze że także i moja praca jest gdzieś doceniana i wykorzystywana.

Na razie to wszystko jak coś będzie więcej to zamieszczę.
panda
~user

Helps: 58

View Single PostPosted: 3 Feb 2006 14:34:49 Back to top  
User browserUser browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

Hallo panowie "wprawieni" a od czego serwery proxy :>

Jak dla mnie szukanie zaczepki przez wygadanego młodego człowieka nie jest podstwą do dyskusji.
Niewiele brakuje do wskazania ,że tak w zasadzie to nikt z nas nie wymyślił "prostokąta" więc podszywamy się pod cudze prawa autorskie działając na nuku, w zasadzie cały net to zgraja duplikantów.
Nie tam nie ma niestety nic ciekawego do czytania.

marbed
~user

View Single PostPosted: 4 Feb 2006 02:29:58 Back to top  
User browserUser browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Podstawą do dyskusji z nim może nie ale uświadomienie innym poprzez taką dyskusję racji to już insza inszość czyz nie ?

Dodane po: 9 godzinach 12 minutach:

Nastęne cytaty ze strony:
Admin qńWortal
Quote:

Witam ponownie,

o ile aby być zgodnie z licencją GNU/GPL, należałoby umieścić informację o wszystkich narzędziach i ich autorach, które zostały wykorzystane do stworzenia tego serwisu oraz jego prowadzenia, należałoby wymienić bardzo długą listę osób - od autora systemu Linux (rozpowszechniany przecież na licencji gnu/gpl), na którym "stoi" serwer hostujący strona, po autorów języka PHP, bazy danych MySQL (jak wyżej), systemu phpNuke, forum phpBB, adservera phpAdsNew, etc., etc... Czy nie byłaby to aby przesada?

PHP-nuke jest przedmiotem programistycznym, dlatego wydaje mi się, że należy go traktować jako takowy, tudzież wystarczy pozostawienie informacji w godzie źródłowym, ew. w kodzie wynikowym.

Nie piszę, że zmodyfikowaliśmy całość kodu, gdyż zajełoby nam to kilka lat pracy... Został on zmodyfikowany na tyle, by serwis nadawał się w sposób optymalny do prezentowania przeznaczonych dla Czytelników treści, odpowiadał polskim warunkom, zarówno językowym jak i regionalnym, był bezpieczny i niepodatny na pewne formy ataku... Zresztą, jak można się przyjrzeć działaniu wielu modułów, zostały one znacznie zoptymalizowane, wyczyszczone ze zbędnego kodu źródłowego i w dużych fragmentach napisane od początku...

Swoją drogą w nawiązaniu do Twojej wypowiedzi, _dudi_, muszę Cię rozczarować, gdyż nie znajdziesz większości udostępnionych tu modułów w Internecie, zwłaszcza dotyczy to modułów specjalistycznych (proponuję zacząć od przejżenia menu), a także modyfikacji kodu źródłowego...

Mam nadzieję, że w tym miejscu nie bedzie już potrzeby dalszego kontynuowania tej dyskusji.

Ostatnio zmieniony przez xPatryk dnia Wczoraj o godz. 22:50, w całości zmieniany 1 raz

User Carmina:
Quote:

jakież mądre dyskusje..ciekawe czy marbed i dudi sa zupełnie bezstronni, obiektywni i z własnej, nieprzymuszonej woli tu zawitali...

Admin QńWortal:
Quote:
No pewnie Carminko...

Na osobiste zaproszenie naszego przyjaciela i stałego czytelnika...

Zresztą proponuję zobaczyć tutaj http://phpnuke.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9 ... Dyskusja całkiem na poziomie... Karuś - Radca prawny...

Tak więc witam w serwisie "Powalonego dzieciaka"

Czy mam dalej komentować?

Dudi:
Quote:

Nie będe się tutaj wypowiadał za Mariusza, chociaż znam go na tyle (razem tworzymy serwis), że mógł bym to zrobić.
Ja osobiście jestem bezstronny - jeśli zaistniała by odwrotna sytuacja dotycząca tych samych serwisów (chodzi mi tutaj o to oskarżenie o kradzież) zareagował bym dokładnie tak samo.
Nie mam żadnych układów z karym, ani z nikim innym.

Można powiedzieć, że razem z marbedem jesteśmy "przedstawicielami" (oczywiście nie w prawnym tego słowa znaczeniu) twórcy PHPNuke w Polsce, jesteśmy administratorami serwisu, który zrzesza użytkowników tego CMSa, za darmo tworzymy do niego moduły, bloki, modyfikacje, usprawniamy go, pomagamy jego użytkownikom na naszych forach, dlatego nie dziwcie się naszej reakcji na nieuzasadnione oskarżanie kogoś o kradzież stylu, oraz na brak stopki informującej o skrypcie, na którym jest oparta ta strona.

Cytat: ‹ Wybrać › ‹ Rozszerzyć ›
Swoją drogą w nawiązaniu do Twojej wypowiedzi, _dudi_, muszę Cię rozczarować, gdyż nie znajdziesz większości udostępnionych tu modułów w Internecie, zwłaszcza dotyczy to modułów specjalistycznych (proponuję zacząć od przejżenia menu), a także modyfikacji kodu źródłowego...

Przyglądałem się i wiem o tym, ale nie będe też wymieniał wszystkich modułów, które można oryginalnie znaleść w PHPNuke, a tego też tutaj jest sporo - rozpoczynając od prostego Search, a kończąc na zaportowanym do systemu skrypcie phpBB.
Dodatkowo też niektóre elementy stylu są zaczerpnięte z dostępnego za darmo stylu Tesko
są to elementy nagówka strony, nagłówki bloków oraz kolorystyka niektórych tabel, jednak tego się czepiał nie będe bo to nie moja sprawa.

Ja:
Quote:

Nikt mnie nie zapraszał ani nie zachęcał do dyskusji z Panem na łamach Pana serwisu. Jestem administratorem serwisu http://phpnuke.org.pl i przeglądając forum trafiłem na dyskusję. Postanowiłem się włączyć i napisać kilka słów od siebie. Starałem sie także wytłumaczyć czytelnikom tego fora powstałe nieporozumienie odnośnie Pana oskarżenia o plagiat jak i korzystania z praw autorskich. Widzę jednak iż zostałem opatrznie przez Pana zrozumiany. Cóż i tak bywa. Ostatnio na moją prośbę skontaktowała się ze mną firma, która opiera swój portal także o system phpnuke. Ten serwis to eBankier - Portal Inwestycyjny. Są zainteresowani sprawą praw autorskich do jak im sie wydawało ich systemu portalowego, za który podobno zapłacili niemałe pieniądze firmie QnMedia, a której to firmy od pewnego czasu nie mogą znaleźć ani się skontaktować z nią. Postaram się skontaktować ich z Panem. Pisał Pan wcześniej że razem z tą firmą opracowaliście zmiany do systemu portalowego i zapewne będzie Pan wiedział jak skotaktować administrację serwisu eBankier z "autorem" ich CMSa. Pozdrawiam.

C.D.N ... ?
kary
~user

View Single PostPosted: 4 Feb 2006 10:13:53 Back to top  

Ciekawy jestem o co chodzi z tym eBankier Question
A sama nazwa QnMedia wydaje mi sie jakoś tak dziwnie zbliżona do QnWortal, może to ta sama osoba/osoby?

Jaszczur
~user

View Single PostPosted: 4 Feb 2006 14:10:42 Back to top  
User browserUser browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1

kary wrote:
A sama nazwa QnMedia wydaje mi sie jakoś tak dziwnie zbliżona do QnWortal, może to ta sama osoba/osoby?

Też mi to przeszło przez myśl, a ten xPatryk jest programistą z zawodu..., ale to są tylko domniemania, więc pozostaje tylko zastanawiać się nad zbieżnością nazw.

panda
~user

Helps: 58

View Single PostPosted: 4 Feb 2006 14:45:14 Back to top  

Domain Name: EBANKIER.COM

Domain servers in listed order:
NS1.AVX.PL
NS2.AVX.PL

Domain Name: QNWORTAL.COM
Registrar: ONLINENIC, INC.
Whois Server: whois.OnlineNIC.com
Referral URL: http://www.OnlineNIC.com
Name Server: NS2.AVX.PL
Name Server: NS1.AVX.PL

http://www.domeny.tv/whois.php > www.neodent.info >QnMEDIA - Agencja reklamy i marketingu

Wszyscy mają jednego dostawce sieci :>

Jaszczur
~user

View Single PostPosted: 4 Feb 2006 22:31:19 Back to top  

dziwne, ze na ebankierze jest banner w rotatorze qnwortal, łączy ich tylko jedna firma, ktora im strony zrobiła, a może coś więcej?

kary
~user

View Single PostPosted: 5 Feb 2006 12:02:01 Back to top  

Jaszczur wrote:
a może coś więcej?

Powiązania rodzinne - za czasów kiedy jeszcze ze mną rozmawiał wspominał że mama ma sieć zakładów stomatologicznych. Myślę że QnMedia zostało stworzone, o ile wogóle jest firma zarejestrowana na potrzeby komercyjnego oblicza qnwortal.

Quote:
Też mi to przeszło przez myśl, a ten xPatryk jest programistą z zawodu.

Nie bardzo w to wierze, chyba za wcześnie w jego przypadku mówić o zawodzie. Nie sadze by miał za sobą nawet maturę a co dopiero wyuczony zawód. Z tego co kojarzę on ma 17 góra 18 lat.

tyg567
~user

View Single PostPosted: 25 Apr 2007 15:46:47 Back to top  
User browserUser browser: Opera/9.20 (Windows NT 5.1; U; pl)

Witam
Do Administratora Marbet.
Może wystarczyłoby powiązać stapkę z jakiemś ważnym wpisem w taki sposób aby po usunięciu stopki cały Nuk przestawał działać, lub zabezpieczyć w jakiś podobny sposób.
Pozdrawiam

Dodane po: 2 minutach:

Przepraszam za złe napisanie nicka, chodzi oczywiście o Administratora Marbed
View user's profile    
Post new topic   Reply to topic

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum