|
 | |
| | | | |
|  |
 |
 |
|
|
| Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!! |
| Autor |
Wiadomość |
atlas
~user

Pochwał: 3
Status: Offline
|
Wysłany: 7 Mar 2005 16:57:27
|
|
UA: |
Chcialbym zainstalowac dodatkowy modul bannerow na strone, czy wystarczy ze wgram pliki od tego modulu co jest juz w nuke'u ze zmieniona nazwa ? np banners2 ? czy moze jest tu na stronie jakies cos gdzie jest napisane jak to zrobic ? dzieki z gory za pomoc
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
dudi
@admin

Pochwał: 330
|
Wysłany: 7 Mar 2005 18:10:18
|
|
hmmm dodatkowy moduł chcesz instalować ??
A nie lepiej zainstalować (zamienić) istniejący moduł modułem MSNBanners - ma on możliwość dodania bannerka we flash.
|
|
|
_________________ Pomocy udzielam TYLKO na forum !!! |
|
|
|
 |
atlas
~user

Pochwał: 3
|
Wysłany: 7 Mar 2005 19:53:06
|
|
Zainstalowalem, tylko problem tkwi w tym ze chcialbym miec rozne rodzaje reklam na stronie, ze wyswietlane sa 450x50 w jednym miejscu a np 750x100 w innym, dlatego chcialem miec 2 moduly, jeden do jednych, i drugi do tych wiekszych. Po zainstalowaniu tego co mi poleciles widze ze on korzysta z tej samej zmiennej $banners wiec jesli bedzie banner w jednym module to drugi bedzie tez musial wyswietlic cos (a jak nie bedzie w nim zadnych to wyswietli bzdure?) nie wiem czemu ale to nowe nie wyswietla mi bannerow, najpierw byl problem z jezykiem, wiec przestawilem na ang, ale dalej nie dziala, zamienilem stary kod odpowiadajacy za bannery w theme.php dodalem kod do main'a i nic....
|
|
|
|
|
|
|
 |
QsT
~user

Pochwał: 1
|
Wysłany: 7 Mar 2005 23:44:49
|
|
ja mam problem z NSN Banner Ads dla wersji 7,6 php nuke
kiedy wstawaim baner flash [w polu New Source: podaje adres do banera swf i flash wybeiram na YES] baner sie dodaje wyswietla... ale bez tla... tlo jest białe ...
ktos wie czemu tak sie dzieje i jak to naprawic?
|
|
|
|
|
|
|
 |
QsT
~user

Pochwał: 1
|
Wysłany: 5 Lip 2005 20:57:17
|
|
przypomne troche temat ...
NSN Banner Ads dla wersji 7,6... w banerach flash tło jest białe mimo ze powinno byc inne [plik flash ma tlo np niebieskie]
w theme mam wstawione:
| PHP: |
 <?php

if ($banners == 1) {
include("includes/banners1.php");
}
echo "<center>$tbanners1</center><br>\n";

?>
|
w includes/banners1.php:
| PHP: |
 <?php
$tbanners1 .= "\n<embed src='images/banners/clicks_h.swf?imageurl=".$bidinfo['imageurl']."&bid=$bannum' quality=high pluginspage=\"http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash\" type=\"application/x-shockwave-flash\" width='".$bidinfo['width']."' height='".$bidinfo['height']."'>";

?>
|
plik clicks_h.swf jest wlasnie bialym pustym "banerem" ... i sluzy chyba [jak mysle ] do zliczania klikniec w baner? jak zamienie nazwe swojego banera na clicks_h.swf to wszystko jest dobrze z tłem lub jesli z powyzszego kodu wywale z src "clicks_h.swf?imageurl=" ... tylko jesli pamietam [testowalem to dawno musze pozniej jeszcze popatrzec] nie zliczaja sie wtedy kliki w baner....
co poradzic zeby i zliczlay sie kliki i tlo bylo dobre? czy uwas dziala wszystko dobrze?
|
|
|
|
|
|
|
 |
fomicz
~user

Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 19 Gru 2008 11:50:23
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5 |
Odswieze temat.
Korzystam z NSN Banner Ads 750. DO tej pory nie zauwazylem wiekszych problemow, ale teraz mam taki problem:
Jezeli w banner wyswietla sie z wykorzystaniem pliku clicks_h.swf to banner chodzi wolno'. Jezeli bez posrednictwa tego pliku - nie ma problemu.
Banner 3 i 4 - kosmetyk.net
|
|
|
_________________ Pozdrawiam
To///ek |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum |
|
|
|
|
|
|
|