PHP-Nuke
  Strona głównaDownloadForumFAQ Zaloguj się  
Forum

Regulamin  Forum FAQ   Szukaj   Grupy   Rejestracja   Zaloguj

Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!!

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  Forum PHP-Nuke.org.pl Strona Główna » Moduły
Autor Wiadomość
atlas
~user

Pochwał: 3

Status: Offline

PostWysłany: 7 Mar 2005 16:57:27 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA:

Chcialbym zainstalowac dodatkowy modul bannerow na strone, czy wystarczy ze wgram pliki od tego modulu co jest juz w nuke'u ze zmieniona nazwa ? np banners2 ? czy moze jest tu na stronie jakies cos gdzie jest napisane jak to zrobic ? dzieki z gory za pomoc
Zobacz profil autora    
dudi
@admin

Pochwał: 330

PostWysłany: 7 Mar 2005 18:10:18 Back to top  

hmmm dodatkowy moduł chcesz instalować ??
A nie lepiej zainstalować (zamienić) istniejący moduł modułem MSNBanners - ma on możliwość dodania bannerka we flash.

~user

Pochwał: 3

PostWysłany: 7 Mar 2005 19:53:06 Back to top  

Zainstalowalem, tylko problem tkwi w tym ze chcialbym miec rozne rodzaje reklam na stronie, ze wyswietlane sa 450x50 w jednym miejscu a np 750x100 w innym, dlatego chcialem miec 2 moduly, jeden do jednych, i drugi do tych wiekszych. Po zainstalowaniu tego co mi poleciles widze ze on korzysta z tej samej zmiennej $banners wiec jesli bedzie banner w jednym module to drugi bedzie tez musial wyswietlic cos (a jak nie bedzie w nim zadnych to wyswietli bzdure?) nie wiem czemu ale to nowe nie wyswietla mi bannerow, najpierw byl problem z jezykiem, wiec przestawilem na ang, ale dalej nie dziala, zamienilem stary kod odpowiadajacy za bannery w theme.php dodalem kod do main'a i nic....:/
Zobacz profil autora    
QsT
~user

Pochwał: 1

PostWysłany: 7 Mar 2005 23:44:49 Back to top  

ja mam problem z NSN Banner Ads dla wersji 7,6 php nuke
kiedy wstawaim baner flash [w polu New Source: podaje adres do banera swf i flash wybeiram na YES] baner sie dodaje wyswietla... ale bez tla... tlo jest białe :/ ...

ktos wie czemu tak sie dzieje i jak to naprawic? Smile
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora    
QsT
~user

Pochwał: 1

PostWysłany: 5 Lip 2005 20:57:17 Back to top  

przypomne troche temat Smile ...
NSN Banner Ads dla wersji 7,6... w banerach flash tło jest białe mimo ze powinno byc inne [plik flash ma tlo np niebieskie]

w theme mam wstawione:

PHP:
<?php

if ($banners == 1) {
include(
"includes/banners1.php");
}
echo 
"<center>$tbanners1</center><br>\n";

?>

w includes/banners1.php:
PHP:
<?php
  $tbanners1 
.= "\n<embed src='images/banners/clicks_h.swf?imageurl=".$bidinfo['imageurl']."&bid=$bannum' quality=high pluginspage=\"http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash\" type=\"application/x-shockwave-flash\" width='".$bidinfo['width']."' height='".$bidinfo['height']."'>";

?>

plik clicks_h.swf jest wlasnie bialym pustym "banerem" ... i sluzy chyba [jak mysle Smile ] do zliczania klikniec w baner? jak zamienie nazwe swojego banera na clicks_h.swf to wszystko jest dobrze z tłem lub jesli z powyzszego kodu wywale z src "clicks_h.swf?imageurl=" ... tylko jesli pamietam [testowalem to dawno musze pozniej jeszcze popatrzec] nie zliczaja sie wtedy kliki w baner....

co poradzic zeby i zliczlay sie kliki i tlo bylo dobre? Smile czy uwas dziala wszystko dobrze?
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora    
fomicz
~user

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 19 Gru 2008 11:50:23 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

Odswieze temat.
Korzystam z NSN Banner Ads 750. DO tej pory nie zauwazylem wiekszych problemow, ale teraz mam taki problem:
Jezeli w banner wyswietla sie z wykorzystaniem pliku clicks_h.swf to banner chodzi wolno'. Jezeli bez posrednictwa tego pliku - nie ma problemu.
Banner 3 i 4 - kosmetyk.net

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat