PHP-Nuke
  Strona głównaDownloadForumFAQ Zaloguj się  
Forum

Regulamin  Forum FAQ   Szukaj   Grupy   Rejestracja   Zaloguj

Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!!

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  Forum PHP-Nuke.org.pl Strona Główna » Pytania i opinie
Autor Wiadomość
PanYeti
~user

Status: Offline

PostWysłany: 9 Gru 2007 23:21:04 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11

Witam.
Postanowiłem napisać, ponieważ trochę jestem zawiedziony, brakiem skutecznych sposobów znalezienia chociaż niektórych odpowiedzi na nurtujące mnie pytania w kwestii obsługi Nuke.
Zgodnie z zaleceniami Adminów na wielu forach, najpierw czytałem i szukałem w sieci tego, co mnie interesowało, jednak nie zadowoliło mnie to. W zasadzie inne fora są martwe. Największe i "żywe" jest u Was.
Jestem, prawdę mówiąc, zupełnie zielony w temacie, biorąc pod uwagę wiedzę przez Was reprezentowaną. Oczekiwałem na forach czegoś w rodzaju Tutoriali, gdzie niemal "za rączkę" albo też "łopatologicznie" wyjaśnione jest: co z czym, jak i dlaczego (doskonałym tego przykładem jest fantastyczny Kurs języka HTML pana Paweła Wimmera, który w 1997 roku ściągnąłem z netu i czasem jeszcze wykorzystuję).
Niestety, taki rodzaj informowania początkujących nie jest uprawiany. Praktycznie rzecz biorąc, nowicjusz w ogóle nie ma możliwości znalezienia materiałów do ćwiczeń.
- Powiecie, że są książki. - A tak, są. Drogie, bardzo do siebie podobne i mówiące językiem zrozumiałym tylko dla "wtajemniczonych".
Nie od dzisiaj wiadomo, że najlepszą nauką jest PRAKTYKA.
Tego właśnie brakuje mi na wszystkich forach, jakie od kilku dni uporczywie odwiedzam.
- Zapytacie, czemu nie dałem swojego postu z zapytaniem na tutejszym forum? - Otóż, chciałem uniknąć odesłania "do kąta" przez Adminów.
Moi panowie. Miejcie na uwadze to, że ogromna większość ludzi tu bywających ma dużo mniejszą wiedzę od Was i POSZUKUJE, wśród nich zdarzają się też takie dinozaury, jak ja, którzy mieli kaprys douczenia się czegoś nowego, więc ich braki w wiedzy informatycznej są zrozumiałe.
Bez urazy.
Pozdrawiam cały zespół tego najlepszego w kraju serwisu.
Pan Yeti
---
Minęło trochę czasu od moich pierwszych przemyśleń. Trochę okrzepłem w poznawaniu nowej dziedziny. Nie jestem już "głodny" potrzeby natychmiastowej wiedzy rozwiązania nurtującego problemu.
Wiele odpowiedzi jest do zdobycia jednak trzeba wiedzieć o co pytać, nowicjusze - tacy jak ja - nie są obyci z terminologią używaną na forum, dlatego są zagubieni, zrozpaczeni i często doprowadzeni do desperacji. Mogę im wszystkim poradzić jedno - spokój...
Dobrym sposobem jest odłożenie problemu i zajęcie się czymś zupełnie innym. Po jakimś czasie znajdujemy rozwiązanie - które zwykle jest bardzo proste i "pod ręką", i odczuwamy tę samą euforię, co Archimedes. Właśnie taką przeżyłem.
Wróciłem do Nuke po wędrówce poznawczej innych cms-ów, bo świat na Nuke się przecież nie kończy. Każdy cms jest inny, ma swoje plusy i minusy, nadaje się lub nie do naszych potrzeb ale przede wszystkim poznawanie ich daje możliwość przyswojenia wielu aspektów związanych z działaniem i obsługą.
Polecam tę ścieżkę edukacji.
Zobacz profil autora    
maniocek
~user

Ostrzeżeń: 1

Status: Offline

PostWysłany: 12 Lis 2008 19:09:52 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

~PanYetinie tylko ty jesteś zawiedziony...
Tutaj nie idzie uzyskać ŻADNEJ informacji.

Widzę dużo stronek opartych na php-nuke i phpBB ale tutaj nikt nie potrafi udzielić mi odpowiedzi od kilku dni...
Chodzi mi o temat: http://phpnuke.org.pl/tutaj-vp22795.html#22795
Przykładem takiej strony jest np. www.sqtery.com portal php-nuke i zintegrowane z portalem forum phpBB...

I nawet te stronka jest na taki systemie oparta...
Zobacz profil autora    
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat