PHP-Nuke
  Strona głównaDownloadForumFAQ Zaloguj się  
Forum

Regulamin  Forum FAQ   Szukaj   Grupy   Rejestracja   Zaloguj

Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!!

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  Forum PHP-Nuke.org.pl Strona Główna » Pytania i opinie
Autor Wiadomość
tomaszko
~user

Ostrzeżeń: 1

Status: Offline

PostWysłany: 5 Paź 2005 10:43:16 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

jak w temacie...
Kiedy bedzie poprawiona wersja 7.9?

TomaszKo
Zobacz profil autora Identyfikator TLEN    
dudi
@admin

Pochwał: 330

PostWysłany: 5 Paź 2005 14:28:42 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915

trudno powiedzieć - błędów do poprawy jest sporo.
Prawdopodobnie zamiast 7.9.1 wydana zostanie kolejna 7.7 - oznaczona numerkiem 7.7.3,
Będzie ona "wyposarzona" w moduł reklamy z 7.9,
możliwość wyłączenia edytora w <textaera> z poziomu PA,
poprawione tłumaczenia,
"kosmetyczne" poprawki w panelu zarządzania administratorami itp.

A to kiedy ta wersja się pojawi zależy tylko od tego, czy będe miał czas ją dokończyć Neutral Rolling Eyes

Jeśli macie jakieś jeszcze propozycje to możecie pisać - propozycje dodania nowych, nietandardowych modułów nie będą brane pod uwagę Razz

~user

Pochwał: 2

PostWysłany: 16 Gru 2005 07:33:55 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

ja mam propozycję aby w module "Wyślij newsa" był edytor WiSWIG. Nie wszyscy wysyłający newsy kumają HTML. I jeszcze żeby mogli poprzez ten moduł wysyłąć zdjęcia do do administracji, w formie załączników. To znaczenie ułatwi prowadzenie portalu. Ponieważ trzeba się męczyć "tłumacząc" tekst napisany przez usera, a tak to będze raz dwa.
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora    
vengen
~user

PostWysłany: 17 Gru 2005 12:27:49 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

ja proponuję dodać mod phpbb by jaszczur . Napewno się przyda :]
Zobacz profil autora    
GrZyb997
~user

Pochwał: 1

PostWysłany: 10 Sty 2006 18:54:15 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Jeżeli będziesz robił 7.9, popraw dodawanie kodu HTML w tekst i wyświetlanie grafiki.

Pozdro
Zobacz profil autora    
chickens11
~user

Pochwał: 6

PostWysłany: 31 Sty 2006 18:06:36 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; pl) Opera 8.50

Moim zdaniem trzeba zmienić to, że nie da się dodawać grafiki!!!!! Tragedia normalnie ;]
marbed
~user

Pochwał: 43

PostWysłany: 31 Sty 2006 21:05:56 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Podoba mi się to zaangażowanie userów. Wszystko jest fajnie do momentu kiedy trzeba cos zrobić. Wtedy jest "zrób" ... I przy projekcie zostaja 3 osoby. A miało byc tak kolorowo....
msport
~user

PostWysłany: 13 Maj 2006 08:49:32 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3

mam kolejną propozycję. Jest ona bardzo czasochłonna. A mianowicie przerobić jedną z wersji phpbb by przemo tak aby działało wraz z phpnuke.
srwsio
~user

Pochwał: 34

PostWysłany: 13 Maj 2006 09:12:31 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; Win 9x 4.90)

jeśli jednak jaszczura nie umieścicie - proponowałbym takie oto hacki do modułu forums:
Kod:
Ekipa,
color ranks 1.4,
Banned & Warrning Users/Warn For PHP-Nuke
Pomógł,
Topic Tag List,
Attach Mod, Separate Announcements And Sticky,
Text User Agent Hack,
Board Message MOD,
Raport Posts,
Simple Dates MOD,
Signatures Control,
GG & Tlen,

@marbed napisał(a):
Podoba mi się to zaangażowanie userów. Wszystko jest fajnie do momentu kiedy trzeba cos zrobić. Wtedy jest "zrób" ... I przy projekcie zostaja 3 osoby. A miało byc tak kolorowo....

jeśli trzeba moge podjąć się zadania dodania ich do modułu forums.

hmm ja bym proponował również w standardzie dać takie moduły/hacki jak:
YA Expiration
galerie zdjęć Coppermine

pozdrawiam

[/quote]

ps.
msport napisał(a):
mam kolejną propozycję. Jest ona bardzo czasochłonna. A mianowicie przerobić jedną z wersji phpbb by przemo tak aby działało wraz z phpnuke.

jeśli przerabiać to tylko 1.12.5 - ale to arcytrudne zadanie nawet jak dla Dudiego (mam nadzieję że nie obraże tym Ciebie)

dudi
@admin

PostWysłany: 13 Maj 2006 09:29:32 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3

Koncepcją przygotowywanych przez nas wersji Nuke'a (7.6.1 oraz 7.7.1) nie było dodawanie nowych modułó[url], modyfikacji do forum itp., tylko wykonanie poprawek, spolszczenia, optymalizacja kodu....

Chodzi głównie o to, żeby każdy styl bez żadnych przeróbek działał na nich bez problemu.

Druga sprawa to to, że wersji 7.9.1 raczej nie będzie, głównie ze względu na brak czasu.
Wykonanie samych poprawek nawet jeśli jako bazę wezmiemy wersję patched jest bardzo pracochłonne, do tego dochodzi jeszcze przeglądnięcie praktycznie całego kodu, i wykonanie optymalizacji- jak narzie dla mnie jest to niewykonalne.

srwsio napisał(a):
msport napisał(a):

jeśli przerabiać to tylko 1.12.5 - ale to arcytrudne zadanie nawet jak dla Dudiego (mam nadzieję że nie obraże tym Ciebie)

Za to sie nawet nie zabieram - nie tylko ze względu na pracochłonność, ale też dlatego, że to nie ma sensu.
http://phpnuke.org.pl/phpbb-py-przemo-for-nuke-vt1171.html

~user

Pochwał: 34

PostWysłany: 13 Maj 2006 14:22:00 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; Win 9x 4.90)

@dudi napisał(a):
Koncepcją przygotowywanych przez nas wersji Nuke'a (7.6.1 oraz 7.7.1) nie było dodawanie nowych modułów,

Dokładnie wiem o tym, ale taki dodatek jak YAExpiration w standardzie mógłby się znaleźć.

@dudi napisał(a):
Za to sie nawet nie zabieram - nie tylko ze względu na pracochłonność, ale też dlatego, że to nie ma sensu.
http://phpnuke.org.pl/phpbb-py-przemo-for-nuke-vt1171.html

to również wiem, na razie nie znalazł się żaden użytkownik w Polsce i w ogóle\, który porawał by się na to. Moja wypowiedź raczej była do słów wypowiedzianych przez
msport napisał(a):
przerobić jedną z wersji phpbb by przemo
.
Każdy wie jak wcześniejsze wersje przema obciązały system. nowa 1.12.5 tak nie robi.
dobra koniec OT.
jeśli byłyby braki w tłumaczeniu jakiegoś pliku lang-polish prosze o PW a postaram się przetłumaczyć, bo jeśli chodzi o wykrywania i łatanie błędów to odpadam.

ale zgodzisz się @dudi że można by zauktualizować forum do najwyższej wersji??
pozdrawiam
i wielki RESPECT dla adminów i innych tworzących ten portal
dudi
@admin

PostWysłany: 13 Maj 2006 14:42:51 Back to top  

srwsio napisał(a):
na razie nie znalazł się żaden użytkownik w Polsce i w ogóle\, który porawał by się na to

Wbrew pozorom nie jest to zadanie niewykonalne Smile
Kiedyś nad tym myślałem, lecz według mnie efekt pracy byłby niewspółmierny zpochłoniętym czasem, więc ja się na to naprawde nie biore. co innego jak robił by to jakiś zespół - przynajmniej 4-5 osób + drugie tyle do testów/wykrywania błędów itp.

srwsio napisał(a):
ale zgodzisz się @dudi że można by zauktualizować forum do najwyższej wersji??

owszem można by, i to wezmę pod uwagę - jednak nie wiem kiedy to nastąpi.... Rolling Eyes

~user

PostWysłany: 14 Maj 2006 11:38:02 Back to top  

A ma ktoś w związku z tym jakiś pomysł co mam zrobić. Mam forum oparte o phpBB by przemo chciałbym do tego podpiąć phpnuka. Wiem że jest taka możliwość, aby odinstalować modyfikację przema. Ale czy jest taka możliwość tak aby nuk działał z tym forum (chociaż żeby miał jedną bazę userów).
dudi
@admin

PostWysłany: 14 Maj 2006 11:51:21 Back to top  

msport a jak to się ma do tego tematu ?? Shocked
Weź lepiej poszperaj po forum - była juz o tym mowa :>

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat