|
 | |
| | | | |
|  |
 |
 |
|
|
| Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!! |
| Autor |
Wiadomość |
xerox91
Zakaz pisania

Pochwał: 1
Status: Offline
|
Wysłany: 21 Mar 2006 08:02:53
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1 |
jak klikam na załączniki cienie to mi pisze :
Is Safe Mode Restriction in effect? The Attachment Mod seems to be unable to collect the Attachments within the upload Directory. Try to use FTP Upload to circumvent this error.
jak to naprawić?
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
marbed
~user

Pochwał: 43
|
Wysłany: 21 Mar 2006 12:39:05
|
|
UA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.40607; .NET CLR 1.1.4322) |
Tłumaczenie tego jest następujące:
Czy jest włączony tryb bezpieczny ? Moduł załączników nie może wgrać załącznika do katalogu. Spróbuj użyć metody FTP aby pominąć ten błąd"
Albo masz złe CHMODy na katalog dla załączników (powinien być 777) albo konfiguracja serwera nie pozwala na bezpośrednie przesyłanie plików na serwer (push). Jeśli to pierwsze to postaraj się poprzez klienta FTP ustawić odpowiednie atrybuty dla katalogu załączników. Jeśli to drugie spróbuj tak skonfigurować ten moduł aby wgrywał załączniki metodą FTP (zapewno można to skonfigurować w PA Forum i zakładce tego moda).
|
|
|
|
|
|
|
 |
xerox91
Zakaz pisania

Pochwał: 1
|
Wysłany: 21 Mar 2006 13:30:24
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1 |
no bo ja mam tam ustawione Włącz obsługę uploadu na FTP na nie
bo jak dam tak
ścieżka FTP do folderu uploadu
Folder w którym przechowywane będą Załączniki. Folder ten nie musi mieć nadanych chmodów. Nie wpisuj tu adresu IP lub FTP, to pole jest tylko ścieżką FTP.
Np.: /home/web/uploadspodaje taka
/home/g/i/e/gierki-online/www/downloadsi pisze ze ona jest zla:(/nie moze sie dostac
to jak mam ta sciezka sprawdizc????????
ale wg.mnie ona jest dobra bo mam tendowload co tu jest na stronie i jak tam ustawie ze moga ludzie uploadowac podam ta scieszka to mi dizala:)
jak sprawdzic ta scieszke ?
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum |
|
|
|
|
|
|
|