|
 | |
| | | | |
|  |
 |
 |
|
|
| Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!! |
| Autor |
Wiadomość |
bikemax
~user

Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1
Status: Offline
|
Wysłany: 1 Lis 2007 14:01:30
|
|
UA: Opera/9.23 (Windows NT 5.1; U; pl) |
Witam
Po wieli probach... błędach etc udało mi się zainstalować forum jaszczura 1,3 oraz dodatkowe pola uzytkownika... To naprawde było ciężkie na trzymającym się na słowo honoru testowym turbonuke, po włamaniu...
No ale teraz konkret:
-problem z avatorami:
-z poziomu Pa nie da się usunąć avatorów
-użytkownik nie może dodać avatara, 3 metody sa zawodne
-brak galeri avatarów
-zauważyłem że nie zapisuje avatara do bazy, ale ładuje go do folderu avatarów
A wszystko to się dzieje na:
-testowy turbo (pracował nad nim Marbed) (lekko rozwalony i zdekompletowany)
-forum od jaszczura 1,3
Jeżeli nie chce się nikomu pomuc w tej sprawie i zawracać głowy, to prosze chociarz o podanie plików odpowiedzialnych za to.
|
Ostatnio zmieniony przez bikemax dnia 2 Lis 2007 09:52:10, w całości zmieniany 1 raz
|
_________________ http://www.bikemax.pl <<-- 1st Internetowe Centrum Motocyklisty- Bikemax
http://www.livelink.pl?ref_id=9593 <<-- wymiana linków, darmowe pozycjonowanie |
|
|
|
 |
|
|
 |
marbed
~user

Pochwał: 43
|
Wysłany: 1 Lis 2007 18:07:38
|
|
UA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727) |
A jak z uprawnieniami (CHMOD) do katalogu avatar i gallery ? Może tu tkwi problem ? U mnie avatary dodawały się bez problemu.
|
|
|
|
|
|
|
 |
bikemax
~user

Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 2 Lis 2007 09:50:49
|
|
UA: Opera/9.23 (Windows NT 5.1; U; pl) |
Włąsnie CHMODy ustawiłem jeszcze raz i tak samo
Forum jakby wogóle nie reagowało na polecenie.
Dodam jeszcze tak:
Miałem początkowo problem wogóle z zainstalowaniem forum, gdyż po skopiowaniu wszystkich plików, które nakazał autor do includes przestawała działać strona. Zaczołem mieszać w tych includes (nie mam oryginalnych plików z tego testowego turbo bo robiłem format, a na necie nigdzie nie ma), to raz wszystkie pliki od "zwykłego" turbo to raz od phpnuke 8x... teraz to już sam nie wiem od jakiej wersji one są, a w końcu znalazłem błąd. Był w pliku auth.php o ile dobrze pamiętam, wystarczyło zmienić kolejność funkcji.
Przed Tym mieszaniem w includes jakimś cudem raz mi forum "załapało" i wtedy avatary działały połowicznie, najprawdopodobniej nie ładował pliku na serwer (to był problem CHMODów) ale nie zdążyłem tego rozwiązać do końca bo tylko zmieniłem jedno ustawienie i wszystko się posypało
Teraz nie wiem do czego mam się dotkąć żeby niczego nie zepsuć.
!!! Zauważyłem jeszcze tak: jak ustawie przez PA avatar z adresu to ustawi go! Ale jak sam uzytkownika sobie jakiś chce ustawić to nic nie robi! Ustawiłem dna usera "test" w Pa avatar, pojawił się, nastepnie próbowałem tym użytkownikiem zmienić avatar, nic nie zrobił, pozostał ten który ustawiłem w PA. Nie wstałił go do bazy, ale na serwer przekopiował!
Morał? chyba nie zapisuje nowego do bazy ? Jak to wyeliminować? Przy zmianie avatara w : "moje konto" nic nie wyskakuje, żaden błąd, ani informacja o zmienie czy że coś jest nie tak z avatarem.
DODANE:
Zaistalowałem do forum też Advanced Profile Fields. I tu wystepuje 2 problem... wszystko działa oprócz jednej rzeczy, a mianowicie po rejestracji nowego użytkownika, który chce wejść w "moje konto" na forum wyskakuje taki błąd:
| Kod: |
Bład modyfikacji. Skontaktuj sie ze sprzedawca lub dystrybutorem.
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'ORDER by p.field_register_order' at line 1
SELECT p.field_id, p.field_name, field_chars_vars, t.template_name FROM nuke_bbapf p ,nuke_bbthemes t WHERE p.field_edit_able = 1 AND t.themes_id = ORDER by p.field_register_order
Line : 239
File : apf.php |
Też nie wiem od czego tutaj zacząć... w bazie są wszystkie pola dla nowego użytkownika.
Ale jeżeli tylko wejde w PA w edycje tego użytkownika, to błąd z jego strony znika
baza ? Wydaje się że podczas rejestracji przez "Your_Account" nie dodaje wiersza z dodatkowymi polami... Jak to zmienić?
Dodam że jeżeli gość chce się zarejestrowac przez profil forum a nie przez Your_Account wyskakuje ten sam błąd gdy tylko wchodzi w opcje "moje konto"
P.S. Jeżeli to możliwe prosiłbym Cię o zamieszczenie gdzieś w internecie jeszcze raz tego testowego turbo, bardzo dużo nad nim pracowałem i nie bardzo mi się uśmiecha robić jeszcze raz to samo na innych phpNuke, a brakuje mi dużo potrzebnych plików.
dodam jeszcze katalog includes do wglądu:
www.bikemax.info/includes.rar
DODANE:
Z tą rejestracją coś pokombinowałem i jakoś działa... nie powiem bo zrobiłem to najniższej lini oporu... Dodałem nowego użytkownika, wyeksportowałem baze i zobaczyłem co zostało zapisane, potem wystarczyło tylko wejść w PA na edycje użytkownika (nic nie zmieniając) i wszystko już ok, znowu zrobiłem zrzót bazy i porównałem, to co się zmieniło ustawiłem ręcznie w bazie jakostandardowe zmienne. Teraz każdy kolejny user już normalnie działa...
Nie wiem jakie to będzie miało skutki dla innych rzeczy ale w stosunku do tego działa.
|
|
|
_________________ http://www.bikemax.pl <<-- 1st Internetowe Centrum Motocyklisty- Bikemax
http://www.livelink.pl?ref_id=9593 <<-- wymiana linków, darmowe pozycjonowanie |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum |
|
|
|
|
|
|
|