|
 | |
| | | | |
|  |
 |
 |
|
|
| Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!! |
| Autor |
Wiadomość |
mp3fan
~user

Status: Offline
|
Wysłany: 17 Gru 2005 11:37:15
|
|
UA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Maxthon) |
Nie wiem czy jest w ogóle zainstalany..to po pierwsze..w adminie mam edycje bannerow..moge dodac i wystawic..nie ma jednak czegos takiego jak ogladanie modulow przez uzytkownikow..statystyki mze ogladac tylko admin..chce zeby reklamodawca mogl obejrzec swoje statystyki. Choc jest taka opcja przy zakladaniu konta uzytkownika to poznej nie wiadomo gdzie sie trzeba zalogowac..pewno w tym module co go niema.. Cz musze instalowac jakis nowy modul czy gdzies sie to robi w tym standardowym dodawanym do phpnuke.
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
Jaszczur
~user

Pochwał: 83
|
Wysłany: 17 Gru 2005 11:39:57
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5 |
Jeśli masz nuka od 7.7 bodajże to masz tam taki moduł Advertising i tam jest logowanie do statystyk banerów, a jak nie, to ściągnij sobię pczkę bloków i zainstaluj blok block-Client-Login.php
|
|
|
_________________ Nie udzielam porad via GG,PW, mail etc - o wszystko pytać na forum
www.tobiasz.org | www.phpnuke.com.pl |
|
|
|
 |
mp3fan
~user

|
Wysłany: 17 Gru 2005 12:15:21
|
|
UA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Maxthon) |
hmm..jest pewien problem i to pewno z mojej winy..sprobuje sie przedstawic sytuacje jasno.
moj phpnuke jest lekko zmodyfikowany..i teraz, widze ze modulu advertising nie ma..chyba zostal usuniety ze wzgledow bezpieczenstawa jak pamietam. Jest natomiast block-advertising..ale rzecz jasna po jego ustawieniu pokazujesieinformacja ze teraz nie ma co wyswietlac w tym bloku.
Natomiast co do client login..nie wpadlemna to zeto sluzy do logwania reklamodawcow..jak jednak go ustawie to strona laduje sie do momentu gdzie powinien pojawic sie block..nie ma zadnej uwagi w ktorej linijce jest blad. Wczesniej jeszcze zainstalowalem NSN_Banner_Ads_750 ale nie dziala tam dodawanie klientow..moze teraz to wszsytko ze soba koliduje? Jakies pomysly?
|
|
|
|
|
|
|
 |
Suchy
~user

Pochwał: 63
|
Wysłany: 17 Gru 2005 13:53:53
|
|
UA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Maxthon; .NET CLR 1.1.4322; FDM) |
o matko, ale zamieszanie
Na początek sugeruję wywalić zbędne moduły z banerami z których nie korzystasz.
Potem wgrać na nowo moduł i blok od Advertising i ewentualnie tabelę, jesli takowej nie masz w bazie danych.
Potem spróbować jakies testowe konto i baner wrzucić.
Jesli będzie ok, to dopiero się przesiąśćna NSN.
JEśli nie to zapodaj gdzie jest błąd (linijka z komunikatu) lub plik, któy może go powodować (np plik bloku).
|
|
|
_________________ Suchy the Master
www.gtw.avx.pl
www.scarlet.ivy.prv.pl |
|
|
|
 |
artaxer
~user

Pochwał: 1
|
Wysłany: 2 Lip 2008 00:55:52
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14 |
witam,
Nuke 7.9
Advertising
Problem z logowanie do konta client
Dodałem konto klienta z menu administratora (BannersAdmin).
Dodałem baner przypisany temu klientowi i wszystko cacy(prawie).
Banery się wyświetlają, zliczane są odsłony i kliknięcia, problem w tym, że nie można się zalogować do konta klienta z Modułu: Advertising
pojawia się komunikat: "Login Incorrect!!!"
nawet już próbowałem usuwać hasła z bazy za pomocą phpadmina i cały czas to samo...
Nie ma przypadkiem gdzieś jakiejś opcji do zmiany z "0" na "1" czy trzeba w kod zaglądać linijka po linijce? Pomóżcie, bo qurcze sam nie dam rady
W załączeniu plik modułu
ps> szukałem na forum ale nic podobnego poza tym tematem nie znalazłem.
Jeszcze coś:
W statystykach nic nie pokazuje przy polu:
"Google's Page Rank:"
- jak to zmienić?
02.07.2008
ok, znalazłem dziada:
Moduł Advertising/ plik: index.php
linie 305 i 306
jest
| Kod: |
$login = filter($login, "nohtml");
$login = filter($pass, "nohtml"); |
poprawiłem na:
| Kod: |
$login = filter($login, "nohtml");
$pass = filter($pass, "nohtml"); |
teraz działa
Nadal pozostaje problem o zapytanie statystyk z Google....
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum |
|
|
|
|
|
|
|