PHP-Nuke
  Strona głównaDownloadForumFAQ Zaloguj się  
Forum

Regulamin  Forum FAQ   Szukaj   Grupy   Rejestracja   Zaloguj

Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!!

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  Forum PHP-Nuke.org.pl Strona Główna » Modyfikacje - pomoc
Autor Wiadomość
Selena
~user

Status: Offline

PostWysłany: 12 Lis 2006 22:23:04 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.8) Gecko/20061025 Firefox/1.5.0.8

No więc. Mam phpnuke wrsję 7.9. Styl lowtech i do tego ściągnięty styl forum c3s: http://demo.phpbb2.pl/?style=273
Pasują kolorem idealnie. Mam problem z ich połączeniem ponieważ gdy wchodzę na stronę główną forum to braz obrazków działowych, loga, jakby ich w ogóle na serwerze nie było. Tak było z innymi stylami Sad

Tabel też nie widać
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora    
srwsio
~user

Pochwał: 34

PostWysłany: 13 Lis 2006 11:06:26 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

a to dlatego że styl ściągnięty z phpbb2 nie będzie działać na nuku
www.demo.phpnuke.org.pl <- tutaj masz demo styłów do nuka
jednakże możesz jeśli już tak bardzo chcesz użyć tego stylu to wgraj go do katalogu modules/Forums/templates a nie do theme/twojstyl/forums/
dlatego że w skrypcie jest tak że szuka on stylu w katalogu theme a jeśli tam go nie znajdzie to dopiero w katalogu modules/forums/templates
PORADA
ściągnij program bkreplace i za pomocą jego wszystkie słowa c3s zamień na nazwę swojego stylu strony. Następnie otwórz po koleji każdy plik stylu *.tpl i w nim wyedytuj ścieżki do plików graficznych

Selena
~user

PostWysłany: 13 Lis 2006 12:49:16 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.8) Gecko/20061025 Firefox/1.5.0.8

modules/Forums/templates <= tu właśnie wrzuciłam Sad Sprawdziłam na stronie ten styl, który ja mam phnuke i tam też jest forum w subsilver. W ogóle nie pasuje! Te, co ja mam pasuje, no ale.....

A skąd ściągnąć ten bkreplace?
srwsio
~user

Pochwał: 34

PostWysłany: 13 Lis 2006 16:53:57 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

Selena napisał(a):
A skąd ściągnąć ten bkreplace?

www.google.pl
Czy w twoim stylu od nuka jest katalog forums?? ps daj linka do strony

Selena
~user

PostWysłany: 14 Lis 2006 00:39:20 Back to top  

Na tej stronie http://www.stylesdb.com/ ściągnęłam ten styl i spojrzałam na style forum. ucieszyłam się, że to style specjalne dla phpnuke, ale już nie jestem pewna. U mnie teraz się coś zchrzaniło Sad Bo zmieniane w konfiguracji style wyglądają jak c3s z brakiem tabel itd. Chyba, że dam subsilver. No dobra, niektóre style, które zainstalowałam i w konfiguracji zamieściłam jako "domyślny styl" to się pojawiały prawie w całości. Ale c3s niby jest ściągnięty specjalnie do phpnuke to jednak nadal nie chce mi się działać Sad Sam sprawdz! Wejdz na forum i zobacz, jak to paskudnie wygląda Crying or Very sad http://www.selena.risp.pl/bba/phpnuke/html/modules.php?name=Forums
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat