|
 | |
| | | | |
|  |
 |
 |
|
|
| Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!! |
| Autor |
Wiadomość |
PanYeti
~user

Status: Offline
|
Wysłany: 16 Gru 2007 19:29:51
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11 |
Witam.
Od tygodnia próbuję się z Nukami instalując ich różne mutacje na lokalnym serwerze. W końcu udało się i ufny w "wiedzę" liźniętą na przeróżnych forach zabrałem się do ułożenia własnego serwisu. I tu wielkie STOP. Udało mi się zamontować bloki i wyłączyć nieinteresujące mnie moduły, ale ni w ząb nie wiem, nie umiem zrobić nowych.
Nie chcę żadnego forum, ankiet, użytkowników itp. Chcę mieć własne Menu do obsługi tekstów i fotografii, które chcę zamieszczać. Chcę żeby wygląd różnił się od klasycznego układu: Lewa kolumna - środek - prawa kolumna; chciałbym "wyświetlać" tekst w miejscu, jakie wybiorę. Czy jest to możliwe bez gmerania w plikach? Gdzie TO się ustawia?
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
Jaszczur
~user

Pochwał: 83
|
Wysłany: 16 Gru 2007 22:12:04
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11 |
Do zmiany wyglądu polecam zapoznać się z tematem AutoTheme, odnośnie modułów odsyłam do FAQ lub po prostu generatorów modułów lub bloków.
|
|
|
_________________ Nie udzielam porad via GG,PW, mail etc - o wszystko pytać na forum
www.tobiasz.org | www.phpnuke.com.pl |
|
|
|
 |
PanYeti
~user

|
Wysłany: 19 Gru 2007 21:57:23
|
|
Serdeczne dzięki. Zaznajomiłem się z tematem ...i owszem, jest odpowiedni na mój poziom ale drążąc ów temat trafiłem na Joomla! Powiem krótko. Zero problemów zarówno z instalacja, jak i obsługą. To jest to, czego potrzebowałem. Dzięki za radę i naprowadzenie.
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum |
|
|
|
|
|
|
|