| Autor |
Wiadomość |
saruman
~user

Status: Offline
|
Wysłany: 24 Kwi 2005 11:44:00
|
|
UA: |
WItam
poszukuje gdzies w opcjach nuka 7.5, albo jakiegoś dodatkowego bloku, moda, skrtyptu, czegokolwiek co by umożliwiło, żeby nowi uztkownicy rejestrując sie, żeby nie mogli sie zalogowac, dopuki admin nie sprawdzi kto to i de fakto, żeby to admin zadecydował, czy dany nowo zarejestrowany użytkonik może sie zalogować na nasz serwis
w phpbb samym byłą taka opcja. Nazywało sie to "aktywacja nowych kont" i można było zaznaczyć, że ocpej admin. i wtedy jako admin decydowałem kogo przyjąć...
pomórzcie, zapodajcie coś
pozdr
saruman
nie ten dział -> leci do PHPNuke pomoc //@dudi
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
Jaszczur
~user

Pochwał: 83
|
Wysłany: 24 Kwi 2005 21:40:37
|
|
|
|
|
 |
saruman
~user

|
Wysłany: 25 Kwi 2005 16:35:47
|
|
fajknie, tylko mam jeszcze 1 problem.... jak wyłączyć rejestracje w nuku, bo, czy jestem skazany, na ręczne edytowanie każdego linku????
|
|
|
|
|
|
|
 |
Jaszczur
~user

Pochwał: 83
|
Wysłany: 25 Kwi 2005 18:33:37
|
|
musisz przeedytowac pliki, w których jest link do rejeestracji i zamienić na powyższy, ja tak zrobiłem nie ma dużo roboty
|
|
|
_________________ Nie udzielam porad via GG,PW, mail etc - o wszystko pytać na forum
www.tobiasz.org | www.phpnuke.com.pl |
|
|
|
 |
p-maz
~user

Pochwał: 120
|
Wysłany: 25 Kwi 2005 19:06:45
|
|
albo możesz jeszcze ew zrobić, że każdy mail aktywacyjny będzie przychodził na Twoją skrzynkę, a nie na skrzynkę rejestrującego się i będziesz potwierdzał rejestracje z poczty... ale to też będzie trochę modyfikacji...
|
|
|
|
|
|
|
 |
saruman
~user

|
Wysłany: 25 Kwi 2005 20:34:30
|
|
kudcze, no ok, ale mogłbyś mi zapodac mniej wiecej, gdzie mam tych plików do wyedytowania szukać?, bo zbyt bieły w php nie jestem i nie mnoge znaleźć, chociaż po katalogach gdzie mam sie obrócić
z góry dzięki
Dodane po: 28 minutach:
może inaczej.... dałem rady, podminiełem w lang polish, i jest wsyztsko si bo wsyztsko co polskie idzie na linka na forum.... ale gdzie znaleźć tego linka co jest w dziale "your account"????? bo nie moge złapać gościa... pomocy...
Dodane po: 50 minutach:
już sobie poradziłem....
pliki polish lang 9główny plik z jezykami)
plik index w "your accounts"
pozdr i dzieki
|
|
|
|
|
|
|
 |
dudi
@admin

Pochwał: 330
|
Wysłany: 25 Kwi 2005 21:44:43
|
|
skoro sobie poradziles to OK
ale tak przy okazji to sposób, który podał *p-maz opisywałem już kiedyś na forum (dokładnie było napisane co i jak zmienić, żeby mail dochodził do admina, a nie do usera) - tylko teraz nie wiem czy na tym, czy innym
|
|
|
_________________ Pomocy udzielam TYLKO na forum !!! |
|
|
|
 |
soosna
~user

|
Wysłany: 27 Lut 2009 22:34:33
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6 |
dudi - no właśnie ryje już 3 dzień forum i nie znalazłem tego tu. Link który podałeś - również już jest nieaktualny.
Prośba - jeżeli możesz napisz tutaj jak zrobić aktywację użytkownika przez admina (bez rejestracji przez forum oczywiście).
Gdzie wpisać maila admina żeby link szedł do admina a nie do usera?
Z góry dzięki!
PZDR!
|
|
|
_________________ Soosna;) |
|
|
|
 |
|
|