| Autor |
Wiadomość |
ubek
~user

Status: Offline
|
Wysłany: 29 Sie 2006 14:14:25
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050226 Firefox/1.0.1 |
Witam. Przepraszam, że tu piszę o sprawach finansowych, ale mam pytanko i potrzebę niezwłocznej odpowiedzi. Ile można skasować za postawienie serwisu na phpNuke (z kilkoma modyfikacjami). Dzieki za odpowiedź.
Tom
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
panda
~user

Pochwał: 58
|
Wysłany: 29 Sie 2006 18:09:24
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6 |
|
|
|
 |
Suchy
~user

Pochwał: 63
|
Wysłany: 29 Sie 2006 18:22:04
|
|
UA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Maxthon; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.507 |
Dobra cena z towar/usługę jest taka, jaką jest w stanie dać nabywca - to hasełko dotyczy się wszystkiego w handlu i tu też się dobrze odnosi.
Jeśli nei wiesz ile zaproponować, to rzuć tyle ile Ci sumienie mówi. Jak sie napracowałęś to tyle, a jak nie, to mniej, itd. Ja się nie zawiodłem jeszcze na tym.
|
|
|
_________________ Suchy the Master
www.gtw.avx.pl
www.scarlet.ivy.prv.pl |
|
|
|
 |
ubek
~user

|
Wysłany: 29 Sie 2006 20:37:04
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1 |
Ok, wielkie dzięki za info. Swoją drogą to myślałem, że trochę więcej. Skoro jesteśmy już przy tym temacie - to ile można za administrowanie? Powiedzmy, że trzeba będzie umieszczać średnio raz w miesiącu jakieś tam aktualizacje, dane do przetargów i inne śmieszne rzeczy.
Tom
|
|
|
|
|
|
|
 |
antek
~user

Pochwał: 2
|
Wysłany: 29 Sie 2006 21:30:37
|
|
UA: Opera/9.00 (Windows NT 5.1; U; pl) |
Zalezy co chcesz umieszczac. Jezeli jakies proste zdjecia, troche tekstu to branie za takie rzeczy wiecej niz powiedzmy 15zl za godzine bedzie moim zdaniem przesada.
A administrowanie i administrowanie to moga byc rozne rzeczy Zalezy od wielkosci portalu. Dbanie o bezpieczenstwo, robienie backupow..kontrola dostepnosci strony...to sa rzeczy ktorych pozornie nie widac ale jednak powinno sie je wykonywac. Moim zdaniem jakas ocena czasochlonnosci zajec jest dobrym odnosnikiem.
Zawsze mozna sie umowic na jakas kwote placona co miesiac i w ramach tej kwoty wkonywanie jakis podstawowych prac. Mozliwosci jest sporo.
Bo rozumiem ze nie mowimy tutaj o tworzeniu jakis nowych funckjonalnosci ?
|
|
|
_________________ http://kolektyw.org |
|
|
|
 |
dudi
@admin

Pochwał: 330
|
Wysłany: 30 Sie 2006 00:11:01
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6 |
| ubek napisał(a): |
| Ile można skasować za postawienie serwisu na phpNuke (z kilkoma modyfikacjami). |
zależy z jakimi modyfikacjami
| Swoją drogą to myślałem, że trochę więcej. |
to znaczy ile ??
za samo postawienie Nuke'a na serwerze dał bym nie więcej niż 30zł.
Modyfikacje i administracja to już zależy od tego ile się przy tym napracujesz.
| Powiedzmy, że trzeba będzie umieszczać średnio raz w miesiącu jakieś tam aktualizacje, dane do przetargów i inne śmieszne rzeczy. |
W takim przypadku to na pewno nie więcej niż 30zł
Nie okłamujmy sie - administracja PHPNuke od strony dodawania nowej treści jest banalna i nie potrzeba zbyt wielkiej wiedzy, żeby sobie z tym poradzić.
No chyba, że znajdziesz tak naiwnego klienta, że za dodanie newsa na strone zapłaci Ci 100zł
|
|
|
_________________ Pomocy udzielam TYLKO na forum !!! |
|
|
|
 |
ubek
~user

|
Wysłany: 30 Sie 2006 06:44:50
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050226 Firefox/1.0.1 |
| dudi napisał(a): |
| Ile można skasować za postawienie serwisu na phpNuke (z kilkoma modyfikacjami). |
zależy z jakimi modyfikacjami
|
np z napisanym modułem do zarządzania zestawami dokumentów dla potrzeb zamówień publicznych.
| Swoją drogą to myślałem, że trochę więcej. |
to znaczy ile ?? |
1-2kPLN
| za samo postawienie Nuke'a na serwerze dał bym nie więcej niż 30zł. |
tak, to więcej nie jest warte, pod warunkiem że nic się nie zmienia (grafiki, itp)
Modyfikacje i administracja to już zależy od tego ile się przy tym napracujesz. |
Tak . Zwłaszcza jak klient często zmienia koncepcje ...
| Powiedzmy, że trzeba będzie umieszczać średnio raz w miesiącu jakieś tam aktualizacje, dane do przetargów i inne śmieszne rzeczy. |
W takim przypadku to na pewno nie więcej niż 30zł
Nie okłamujmy sie - administracja PHPNuke od strony dodawania nowej treści jest banalna i nie potrzeba zbyt wielkiej wiedzy, żeby sobie z tym poradzić.
No chyba, że znajdziesz tak naiwnego klienta, że za dodanie newsa na strone zapłaci Ci 100zł  |
I to jest już jakaś odpowiedź - za dodanie informacji 30 PLN. Lub więcej
Dzięki za info
Tom
|
|
|
|
|
|
|
 |
|