|
 | |
| | | | |
|  |
 |
 |
|
|
| Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!! |
| Autor |
Wiadomość |
dzingis2
~user

Status: Offline
|
Wysłany: 8 Gru 2008 10:51:16
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4 |
Witam. Mam taki problem, a mianowicie ostatnio zobaczyłem że na stronie mam kilka robotów zarejestrowanych jako użytkowników, usunąłem ich konta ale pozostały komentarze których w żaden sposób nie mogę usunąć z pozycji admina. Komentarze te udało mi się usunąć bezpośrednio z bazy ale pozostał problem z nieodświeżaniem strony. Wygląda to tak że pod newsem pisze że mam np. 11 komentarzy a powinno być 3 bo usunąłem te napisane przez roboty. Jak próbowałem usunąć komentarze z panelu admina to pojawiała mi się czysta biała strona, zresztą sprawdziłem i nie mogę z panelu admina usunąć żadnego komentarza. Proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
dudi
@admin

Pochwał: 330
Status: Offline
|
Wysłany: 11 Gru 2008 11:22:17
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4 |
Utwórz sobie plik synch.php z zawartością:
| PHP: |
  <?
 include('mainfile.php');
 global $db, $prefix;

$sql = "SELECT sid FROM " . $prefix . "_stories ORDER BY sid ASC";
 $result = $db->sql_query($sql);

while($row = $db->sql_fetchrow($result))
 {
 $sql2 = "SELECT count(tid) as total FROM " . $prefix . "_comments WHERE sid = " . $row['sid'];
 $result2 = $db->sql_query($sql2);
 $row2 = $db->sql_fetchrow($result2);

$sql3 = "UPDATE " . $prefix . "_stories SET comments = " . intval($row2['total']) . " WHERE sid = " . $row['sid'];
 $result = $db->sql_query($sql3);
 }

?>
|
Skopiuj na serwer do głównego folderu PHPNuke (tam gdzie jest plik mainfile.php) i uruchom go w przeglądarce.
W efekcie otrzymasz białą stronę, ale liczba komentarzy powinna się zgadzać.
Skrypt pisałem z palca i nie testowałem, bo nie mam na czym - jesli coś będzie nie tak to daj znać - poprawimy.
|
|
|
_________________ Pomocy udzielam TYLKO na forum !!! |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum |
|
|
|
|
|
|
|