josephbaumann
~user

Status: Offline
|
Wysłany: 30 Lip 2007 18:20:19
|
|
UA: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.1.5) Gecko/20061201 Firefox/2.0.0.5 (Ubuntu-feisty) |
Dzięki Panda. Tego mi brakowało. Wykorzystałem jedną z funkcji ze strony http://forum.php.pl/lofiversion/index.php/t51901.html . A dokładnie funkcję:
function PlConvert($source,$dest,$tekst)
{
$source=strtoupper($source);
$dest=strtoupper($dest);
if($source==$dest) return $tekst;
$chars['POLSKAWY'] =array('a','c','e','l','n','o','s','z','z','A','C','E','L','N','O','S','Z','Z');
$chars['ISO-8859-2'] =array("\xB1","\xE6","\xEA","\xB3","\xF1","\xF3","\xB6","\xBC","\xBF","\xA1","\xC6","\xCA","\xA3","\xD1","\xD3","\xA6","\xAC","\xAF");
$chars['WINDOWS-1250']=array("\xB9","\xE6","\xEA","\xB3","\xF1","\xF3","\x9C","\x9F","\xBF","\xA5","\xC6","\xCA","\xA3","\xD1","\xD3","\x8C","\x8F","\xAF");
$chars['UTF-8'] =array('ą','ć','ę','ł','ń','ó','ś','ź','ż','Ą','Ć','Ę','Ł','Ń','Ó','Ś','Ź','Ż');
$chars['ENTITIES'] =array('ą','ć','ę','ł','ń','ó','ś','ź','ż','Ą','Ć','Ę','Ł','Ń','Ó','Ś','Ź','Ż');
if(!isset($chars[$source])) return false;
if(!isset($chars[$dest])) return false;
return str_replace($chars[$source],$chars[$dest],$tekst);
}
Dodałem funkcje do pliku mainfile.php i odwołuje się do niej dwa razy. za pierwszym razem jak tworzy się blok z rss a potem kiedy jest on odświeżany i wszytsko działa. Oczywiście funkcja ma więcej możliwości niż mi potrzeba ale może sie kiedyś inne zamiany przydadzą.
|
|
|
|
|