PHP-Nuke
  Strona głównaDownloadForumFAQ Zaloguj się  
Forum

Rules  Forum FAQ   Search   Usergroups   Register   Log in

Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!!

View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic  PHP-Nuke.org.pl Forum Index » Style - modyfikacje/pomoc
Author Message
Selena
~user

Status: Offline

View Single PostPosted: 24 Jun 2008 13:59:51 Back to top  
User browserUser browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

Witam, przepraszam, jeśli urażę kogoś tym tematem, ale po prostu nigdy tego nie robiłam.

Chcę korzystać z własnych modów, gdzie skazówka jest tutaj: http://phpnuke.org.pl/wlasny-modul-vt644.html

Ale chciałabym jeszcze nie kłopotać się ze stylem. Chciałabym, by była ona taka sama, jak wszędzie. To chyba tu: moja stronka/themes/mój_styl/style.css <= chyba to ten Razz Ale jakim kodek do niego pokierować? Nie chcę pisać w każdym modułu (jeśli nie muszę) jaki obowiązuje styl (kopiować z style.css parę linijek). Jest jakaś możliwość, by przekierować?

To znaczy jaki jest kod i gdzie go umieścić? By bez względu, co będę miała, będzie on taką czcionką, jak jest wszędzie na stronie
View user's profile Visit poster's website    
dudi
@admin

Helps: 330

View Single PostPosted: 24 Jun 2008 21:46:53 Back to top  
User browserUser browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

hmmm
przeczytaj swoje pytanie jeszcze raz - jeśli je zrozumiesz to przetłumacz mi to z polskiego na nasze.....

Selena
~user

View Single PostPosted: 24 Jun 2008 21:53:30 Back to top  

ok, korzystam z Front Page 2003 PL Wink jest on łatwy, ale trzeba co nieco więcej wiedzieć.
W nim robię plik index.php, jak w tym temacie, jak stworzyć własny moduł.
Ale....na ogół jak coś tam pisałam i umieszczałam na stronę, to styl był taki w jakim ja pisałam, czyli np czcionka większa, styl Arial, albo inny....nie zgadzało się. Więc chciałabym w tym nowo stworzonym modułu dać kod, który przekieruję go do pliku ze stylem - aby z niego korzystał.

Ale wyszło mi coś nowego.....
Spróbowałam zrobić mod i okazało się, że styl wyszedł taki sam automatycznie - to wspaniale! Ale....na stronie mam polskie znaki - ó ś ć ź ż ł ą ę - a w tym modułu brakuje. Nie wszystkie! Bo mam zdanie i część znaków polskich jest takich samych, a część ze znakami zapytania. A nie chcę majstrować, jak to napisali FAQ, co zrobić, gdy nie ma polskich znaków. Jak wy edytować ten moduł? ABy zgrał się dobrze z resztą.....ech

Sad Sad Sad Sad Sad

A i jeszcze dodam, że czcionka jest automatyczna, ale jak robię większe litery w programie, to na stronie nie działa - wszystkie są tej samej wielkości
dudi
@admin

View Single PostPosted: 25 Jun 2008 08:19:28 Back to top  

Nie używaj FP - to przez niego właśnie masz te problemy.

Selena
~user

View Single PostPosted: 25 Jun 2008 09:20:27 Back to top  

dudi wrote:
Nie używaj FP - to przez niego właśnie masz te problemy.

Aha, rozumiem

A czego mogę korzystać? Nie znam się na kodowaniu php, kiedyś zaczęłam się tego uczyć, ale nie miałam kiedy skończyć. Musze korzystać z jakiegoś łatwego programu. Jest jakiś taki?

WYpróbowuję program "Pajączek 5.0.2 NxG PRO", ale jeśli zna ktoś lepszy i łatwy, to prosze pisać Razz
Nie zamykać proszę jeszcze tematu, bo chcę sprawdzić, czy kwestia czcionki się rozwiąże

Dopisek:

Jak korzystam z tego programu, to nie mogę edytować tekst na podglądzie, jak to robiłam w Front Page :/
Problem znaków zapytania zniknął Very Happy Ale za to zmiany wielkości czcionki nie działa.... jak można zakodować słowa, by wielkość czcionki była widoczna na stronie PHPNuke?
dudi
@admin

View Single PostPosted: 28 Jun 2008 12:20:28 Back to top  

Code:
<span style="font-size: 16px; color: #123456">tekst</span>

podstawy html i css by się przydało poznać - gdybyś od początku dała sobie spokój z programami typu FP to by nie było problemu.
Polecam zapoznanie się z zawartością strony www.kurshtml.boo.pl

Post new topic   Reply to topic

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum