PHP-Nuke
  Strona głównaDownloadForumFAQ Zaloguj się  
Forum

Regulamin  Forum FAQ   Szukaj   Grupy   Rejestracja   Zaloguj

Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!!

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  Forum PHP-Nuke.org.pl Strona Główna » Instalacja
Autor Wiadomość
paq
~user

Status: Offline

PostWysłany: 15 Gru 2006 22:18:01 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Opera/9.10 (Windows NT 5.1; U; pl)

Witam. Jakiś czas temu musiałem przenieść moją stronkę na lepszy serwer i od tego czasu mam problem z niektórymi rzeczami.
Pomijając już, że z uruchomieniem stronki tak aby były dobrze wyświetlane "polskie" znaki miałem problemów tyle, że ...

Teraz stronka niby działa ale nie działa wyszukiwanie. Wypisuje cały czas, że nie znaleziono nic pasującego chociaż powinna się pokazać masa rzeczy.

Stronkę przeniosłem z webd.pl na investnet.com, ustawienia bazy sql są identyczne. W czym problem? Sad

A teraz trochę inne pytanie. Czy jest jakiś program/skrypt przystosowujący lay do najnowszej wersji php nuke'a?

PS stronka to www.pcunited.info
Zobacz profil autora    
Suchy
~user

Pochwał: 63

PostWysłany: 17 Gru 2006 12:11:33 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar) (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Maxthon; .NET CLR 1.1.4322; MEGAUPLOAD 1.0; .NET CLR 2.0.50727)

Upewnij się, że masz zaimportowaną tabelę z wyrazami kluczowymi forum. Ponad to sprawdź czy szukana fraza jest przesyłana ze zgodnym kodowaniem co słowa kluczowe (wiesz, w bazie masz np kodowanie UTF8, a tekst z zapytania idzie w latin2)

www.scarlet.ivy.prv.pl
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora    
paq
~user

PostWysłany: 18 Gru 2006 08:31:53 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Opera/9.10 (Windows NT 5.1; U; pl)

Witam, poradziłem sobie z kodowaniem ale mam teraz inny problem.

"Witam. Długi czas męczyłem się żeby na mojej stronie (php-nuke) działało wyszukiwanie po przeniesieniu na nowy serwer.
Poza tym wszystko było wyświetlane poprawnie. Dzisiaj "pobawiłem" się z kodowaniem w bazie danych i wyszukiwanie działa ale ...
no własnie... kiedy wpiszę nazwę newsa to wyświetla mi znaki : zamiast ł mam takie małe 3 itd. tak wygląda jak strona w iso-8859-2 otworzona w notatniku.

i tu pytanie, czy da się coś z tym zrobić?
dodam tylko, że wcześniej dodane newsy są poprawnie wyświetlane w całości, tak samo poprawnie wyświetla dodawaną treść newsa..."
Zobacz profil autora    
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat