PHP-Nuke
  Strona głównaDownloadForumFAQ Zaloguj się  
Forum

Regulamin  Forum FAQ   Szukaj   Grupy   Rejestracja   Zaloguj

Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!!

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  Forum PHP-Nuke.org.pl Strona Główna » Modyfikacje - poszukiwane, propozycje
Autor Wiadomość
Syriusz
~user

Status: Offline

PostWysłany: 30 Wrz 2006 16:58:13 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Yo.

Po przetestowaniu mostu integrującego Joomle z phpBB by przemo (http://www.stone.webd.pl/przemo/). Pomyślałem, że nam użytkownikom PHP-NUKE też mogło by się coś takiego udać wszystkich chętnych do pomocy przy integracji zapraszam do odpowiadania na tego posta i kontakt: GG:4542160 E-MAIL: BARDOCK_SSJ@WP.PL

Na początek musze wiedzić co zrobić zeby strona nie robila się całą biała po edycji pliku config.php :p Potem chcę sprawdzić co da zmiana $user_prefix = ""; a dopiero potem zajme się edycją modułów Yur Accont i PW.
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora    
srwsio
~user

Pochwał: 34

PostWysłany: 30 Wrz 2006 17:51:10 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

kiedyś chyba Jaszczur czy Marbed chcieli podjąć się tego zadania ale jednak nie jest to takie proste. Jednakże nie neguję Twojej chęci. Raczej cieszy mnie to Smile.
Na początek polecam zobaczyć jak jest przerobiony/dostosowany skrypt zwykłego phpBB a potem zając się dostosowywaniem przema.

marbed
~user

Pochwał: 43

PostWysłany: 30 Wrz 2006 19:24:19 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Joomle jest bardzo łatwo zintegrować ponieważ tan tylko tworzysz most (czytaj moduł), który załatawia logowanie w systemie joomla jak i w forum phpBB by Przemo. Pozwala on również na rejestrowanie użytkowników do dwóch skryptów. W phpnuke problem jest większy ponieważ integracja nie polega tylko na prostym złączeniu możliwości logowania i rejestracji ale także połaczeniu tabel ... A z tym się wiąże zmiana nazw tych tabel albo w nuku albo w phpBB by przemo. Polecam to jednak zrobić w phpBB by przemo bo po zmianie w nuku moga wystąpić problemu z niektórymi modułami. A w przemo znowu jest problem bo jest tam ok 300 modyfikacji i większośc z nich jest także powiązana z bazą danych. Jeśli chodzi o logowanie do forum to sprawa jest w miarę prosta jeśli zaś chodzi o pełną integrację to życzę powodzenia. Pozdrawiam.
Syriusz
~user

PostWysłany: 30 Wrz 2006 20:04:13 Back to top  

Tak myślałem o poruwnywaniu (za pomocą specjalnego programu) różnic w plikach między BBtoNuke a phpBB ale jest tego dużo i różnice są wielkie dlatego poszukuje chetnych do współpracy.

Zrobiłem nam szybkie forum www.pandn.forka.us zapraszam wszystkich. I mam gorącą proźbe do admina strony o napisanie newsa dot. mojego projektu i podania adresu forum.
srwsio
~user

Pochwał: 34

PostWysłany: 1 Paź 2006 07:45:02 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

Kod:
Pilnie szukam chetnych do współpracy. Nie musisz znać żadnego języka programowania (choc PHP mile widziane) narazie i tak porównujemy tylko pliki i zapisujemy różnice. Chętnych prosze o kontakt w tym temacie lub pod: GG:4542160 E-MAIL: BARDOCK_SSJ@WP.PL
Syriusz nie wiem czy jest to dobry pomysł, (sam napisałeś
Syriusz napisał(a):
Tak myślałem o poruwnywaniu (za pomocą specjalnego programu) różnic w plikach między BBtoNuke a phpBB ale jest tego dużo i różnice są wielkie dlatego poszukuje chetnych do współpracy.

najpierw powinieneś zainteresowac się bazą tj jak połączyć bazę nuka z by przemo, zaprojektowqać to itp a potem powolutku plik po pliku dążyć do celu

Dodane po: 30 sekundach:

za jakiś miesiąc będę mógł Ci pomóc.............. a czemu nie :>

Syriusz
~user

PostWysłany: 1 Paź 2006 09:25:18 Back to top  

Bende musiał sobie jeszcze raz to przemyśleć. Może użyć skryptu przema do zmiany orginalnego phpbb na phpbb by przemo.
dudi
@admin

Pochwał: 330

PostWysłany: 1 Paź 2006 10:55:48 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7

różnice w plikach to pikuś.
Baza tutaj ma największe znaczenie, a konkretnie tabela users.

Przyjżyj się strukturze tej z Nuke'a i tej z Przemo - są "niewielkie" różnice Razz
Głównie jest to ilość pól w tej tabeli, no a do tego dochodzi jeszcze sposób przechowywania daty (rejesracji, ostatniej wizyty itp...).
To jest jedna strona.

Druga jest taka, że ja nie widzę sensu portowania Przema do Nukea - o tym juz kilka razy pisałem na tym forum.....

~user

PostWysłany: 1 Paź 2006 14:18:53 Back to top  

Tabela users nie wygląda tak tragicznie ktoś mi może powiedzić które dokładnie tabele powinienem zintegrować.
dudi
@admin

PostWysłany: 1 Paź 2006 20:57:34 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7

hmmmm
zabierasz się za to, a nie znasz struktury bazy Nuke'a Question - troche dziwnie, no ale to już twoja sprawa.

zerknij do niej to zobaczysz jak to mniejwięcej wygląda.

Powiedz mi jeszcze co chcesz osiągnąć ??
pełną integrację z obsługa sesji itp (zastąpic istniejące forum), czy tylko rejestrację ??

~user

PostWysłany: 1 Paź 2006 21:03:38 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Opera/9.02 (Windows NT 5.1; U; pl)

na początku tylko rejestracje jak to mi się uda to pełną integracje. A jeśli chodzi o pytanie z tabelami to odnosze wrażenie, iż zostałem źle zrozumiany ale już sobie sam poradziłem.
dudi
@admin

PostWysłany: 1 Paź 2006 21:20:57 Back to top  

Syriusz napisał(a):
na początku tylko rejestracje

jeśli tylko rejestracje to tak jak pisałem wcześniej - zwróc uwagę jak Nuke zapisuje daty w tej tabeli.

~user

PostWysłany: 2 Paź 2006 12:49:39 Back to top  

Dzięki widze że Nuke znasz jak własną kieszeń.
marbed
~user

Pochwał: 43

PostWysłany: 3 Paź 2006 09:04:14 Back to top  

I tak w kwestii formalnej. Co zrobisz jak już po wielu tygodniach pracy uda Ci się zintegrować te dwa skrypty i któryś z jego autorów wypuści nowa wersję ? Zabawa od nowa ? Pamietaj że jeśli już się za to weźmiesz to trzeba to ciągnąć do końca. Poz atym zawsze jak wyjdą poprawki należy je wtedy zmodyfikowac tak aby działały z tym co Ty zrobiłeś. Wszystko jest fajnie gdy modyfikacji jest niewiele ....
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat