PHP-Nuke
  Strona głównaDownloadForumFAQ Zaloguj się  
Forum

Regulamin  Forum FAQ   Szukaj   Grupy   Rejestracja   Zaloguj

Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!!

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  Forum PHP-Nuke.org.pl Strona Główna » Bezpieczeństwo
Autor Wiadomość
Lio85
~user

Pochwał: 1

Status: Offline

PostWysłany: 9 Paź 2007 12:46:50 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

Witam.

Uprzedzam że nie jestem pewien czy wybrałem dobry temat, jeśli się pomyliłem to prosiłbym o przeniesienie.

Ostatnio spotkałem się z problemem logowania na stronę (na tą też), problem ten polegał na tym iż po wypełnieniu danych przy logowaniu i kliknięciu w zaloguj, chwilkę pomyślało a potem przeniosło na stronę główną, niestety jako NIE ZALOGOWANEGO. Wszystko to działo się gdy używałem Internet Explorer (najnowsza wersja), nie mogłem sobie z tym poradzić i zainstalowałem Firefox. Ku mojemu zdziwieniu, po wykonaniu tych samych czynności, ładnie mnie ZALOGOWAŁO.

I moje pytanie jest takie.

Dlaczego na IE tak się dzieje a na Firefoxie NIE?

Poszperałem troszeczkę w ustawieniach IE i w zakładce PRYWATNOŚĆ/WITRYNY dodałem link do strony, co okazało się sukcesem, ponieważ strona znów działa POPRAWNIE.

Teraz mam następne pytanie, dlaczego tak się dzieje? i czy da się to jakoś obejść żeby nie trzeba było zmieniać ustawień w IE a żeby strona działała poprawnie?

Dodane po: 5 minutach:

No proszę, długo się nie odwlekło i znalazłem rozwiązanie, żeby nie trzeba było dodawać każdego adresu strony do której chcemy się zalogować, otóż stan zabezpieczenia miałem ustawiony na ŚREDNI-WYSOKI, i dlatego się tak działo, zmieniłem na ŚREDNI ( chodź nie wiem czy dobrze zrobiłem, i gdyby to było nie za dobrze to proszę dać znać) to wszystko działa poprawnie.

Mam nadzieje ze przyda się komuś ta informacja.

Pozdrawiam.
Zobacz profil autora Numer AIM    
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat