|
 | |
| | | | |
|  |
 |
 |
|
|
| Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!! |
| Autor |
Wiadomość |
Lio85
~user

Pochwał: 1
Status: Offline
|
Wysłany: 9 Paź 2007 12:46:50
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3 |
Witam.
Uprzedzam że nie jestem pewien czy wybrałem dobry temat, jeśli się pomyliłem to prosiłbym o przeniesienie.
Ostatnio spotkałem się z problemem logowania na stronę (na tą też), problem ten polegał na tym iż po wypełnieniu danych przy logowaniu i kliknięciu w zaloguj, chwilkę pomyślało a potem przeniosło na stronę główną, niestety jako NIE ZALOGOWANEGO. Wszystko to działo się gdy używałem Internet Explorer (najnowsza wersja), nie mogłem sobie z tym poradzić i zainstalowałem Firefox. Ku mojemu zdziwieniu, po wykonaniu tych samych czynności, ładnie mnie ZALOGOWAŁO.
I moje pytanie jest takie.
Dlaczego na IE tak się dzieje a na Firefoxie NIE?
Poszperałem troszeczkę w ustawieniach IE i w zakładce PRYWATNOŚĆ/WITRYNY dodałem link do strony, co okazało się sukcesem, ponieważ strona znów działa POPRAWNIE.
Teraz mam następne pytanie, dlaczego tak się dzieje? i czy da się to jakoś obejść żeby nie trzeba było zmieniać ustawień w IE a żeby strona działała poprawnie?
Dodane po: 5 minutach:
No proszę, długo się nie odwlekło i znalazłem rozwiązanie, żeby nie trzeba było dodawać każdego adresu strony do której chcemy się zalogować, otóż stan zabezpieczenia miałem ustawiony na ŚREDNI-WYSOKI, i dlatego się tak działo, zmieniłem na ŚREDNI ( chodź nie wiem czy dobrze zrobiłem, i gdyby to było nie za dobrze to proszę dać znać) to wszystko działa poprawnie.
Mam nadzieje ze przyda się komuś ta informacja.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum |
|
|
|
|
|
|
|