|
 | |
| | | | |
|  |
 |
 |
|
|
| Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!! |
| Autor |
Wiadomość |
zeusekpl
~user

Ostrzeżeń: 1
Status: Offline
|
Wysłany: 17 Wrz 2006 13:59:07
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6 |
co miales na mysli na poczatku tego bo nei wiem co gdzie dodac w config.php i w ktorym czy tym od forum czy strony bo mam tak ze w root mam phpnuke a w root/forum/ mam forum jak to mabyc ?? wszysktie pliki razem ?? czy tak jak mam ?/ i co z configiem?
1) w config.php w polu user_prefix wpisać phpbb i nuka i phpbb miec w jednej bazie. Wtedy musisz pobawić się tabela phpbb_users tak, aby miały taka sama budowe, wiec labo modyfikujesz wszystkie pliki nuka, wprowadzajac dodatkowe pola, ktore sa w phpbb_users i pliki forum, wprowadzajac brakujace pola z pliku nuke_users.
2) pomyslec o jakims skrypcie łaczacym logowania, przy rejestraji na orum lub stronie dublowanie wpisów albo do nuke_users albo phpbb_users, ale jakoś tego niewidzę
Wątpie, aby ktos sie tego podjał ju z lepiej zmodyfikować istniejacy moduł nuka!
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
marbed
~user

Pochwał: 43
|
Wysłany: 17 Wrz 2006 15:39:31
|
|
UA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727) |
Zeusekpl. Mam wielka prośbe do Ciebie. Po pierwsze to kontynuuj wątki bo nie wiadomo o co Ci chodzi. Po drugie pisz temat zgodny z prośbą bo "pomocy Jaszczur" oznacza tylko tyle że chcesz pomocy od Jaszczura a to możesz zrobic poprzez PW. Zmień temat. Będziesz tak dalej robił a dostaniesz warna. Przestrzegaj regulamin.
|
|
|
|
|
|
|
 |
Jaszczur
~user

Pochwał: 83
|
Wysłany: 17 Wrz 2006 16:24:11
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7 |
| zeusekpl napisał(a): |
| 1) w config.php w polu user_prefix wpisać phpbb i nuka i phpbb miec w jednej bazie. Wtedy musisz pobawić się tabela phpbb_users tak, aby miały taka sama budowe, wiec labo modyfikujesz wszystkie pliki nuka, wprowadzajac dodatkowe pola, ktore sa w phpbb_users i pliki forum, wprowadzajac brakujace pola z pliku nuke_users. |
musisz miec nuka i foru m w jednej bazie nuka, nastepnie w config.php zmieniasz user_prefix z nuke na phpbb, ale myślę, że to niewiele pomoże, trzeba przerabiac wszytskie pliki nuka dodając dodatkowe pola z phpbb_users, a usuwajac te, które są w nuke_users, a w phpbb_users ich nie ma
|
|
|
_________________ Nie udzielam porad via GG,PW, mail etc - o wszystko pytać na forum
www.tobiasz.org | www.phpnuke.com.pl |
|
|
|
 |
dudi
@admin

Pochwał: 330
|
Wysłany: 17 Wrz 2006 21:47:17
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7 |
propozycja z nową nazwą tematu do kogoś z ekipy to temat zostanie odblokowany - tymczasem lock......
|
|
|
_________________ Pomocy udzielam TYLKO na forum !!! |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum |
|
|
|
|
|
|
|