PHP-Nuke
  Strona głównaDownloadForumFAQ Zaloguj się  
Forum

Regulamin  Forum FAQ   Szukaj   Grupy   Rejestracja   Zaloguj

Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!!

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi  Forum PHP-Nuke.org.pl Strona Główna » Zmodyfikowane PHP-Nuke
Autor Wiadomość
zeusekpl
~user

Ostrzeżeń: 1

Status: Offline

PostWysłany: 17 Wrz 2006 13:59:07 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6

co miales na mysli na poczatku tego bo nei wiem co gdzie dodac w config.php i w ktorym czy tym od forum czy strony bo mam tak ze w root mam phpnuke a w root/forum/ mam forum jak to mabyc ?? wszysktie pliki razem ?? czy tak jak mam ?/ i co z configiem?

1) w config.php w polu user_prefix wpisać phpbb i nuka i phpbb miec w jednej bazie. Wtedy musisz pobawić się tabela phpbb_users tak, aby miały taka sama budowe, wiec labo modyfikujesz wszystkie pliki nuka, wprowadzajac dodatkowe pola, ktore sa w phpbb_users i pliki forum, wprowadzajac brakujace pola z pliku nuke_users.

2) pomyslec o jakims skrypcie łaczacym logowania, przy rejestraji na orum lub stronie dublowanie wpisów albo do nuke_users albo phpbb_users, ale jakoś tego niewidzę

Wątpie, aby ktos sie tego podjał ju z lepiej zmodyfikować istniejacy moduł nuka!
Zobacz profil autora    
marbed
~user

Pochwał: 43

PostWysłany: 17 Wrz 2006 15:39:31 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

Zeusekpl. Mam wielka prośbe do Ciebie. Po pierwsze to kontynuuj wątki bo nie wiadomo o co Ci chodzi. Po drugie pisz temat zgodny z prośbą bo "pomocy Jaszczur" oznacza tylko tyle że chcesz pomocy od Jaszczura a to możesz zrobic poprzez PW. Zmień temat. Będziesz tak dalej robił a dostaniesz warna. Przestrzegaj regulamin.
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora    
Jaszczur
~user

Pochwał: 83

PostWysłany: 17 Wrz 2006 16:24:11 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7

zeusekpl napisał(a):
1) w config.php w polu user_prefix wpisać phpbb i nuka i phpbb miec w jednej bazie. Wtedy musisz pobawić się tabela phpbb_users tak, aby miały taka sama budowe, wiec labo modyfikujesz wszystkie pliki nuka, wprowadzajac dodatkowe pola, ktore sa w phpbb_users i pliki forum, wprowadzajac brakujace pola z pliku nuke_users.

musisz miec nuka i foru m w jednej bazie nuka, nastepnie w config.php zmieniasz user_prefix z nuke na phpbb, ale myślę, że to niewiele pomoże, trzeba przerabiac wszytskie pliki nuka dodając dodatkowe pola z phpbb_users, a usuwajac te, które są w nuke_users, a w phpbb_users ich nie ma

dudi
@admin

Pochwał: 330

PostWysłany: 17 Wrz 2006 21:47:17 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7

propozycja z nową nazwą tematu do kogoś z ekipy to temat zostanie odblokowany - tymczasem lock......

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat