|
 | |
| | | | |
|  |
 |
 |
|
|
| Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!! |
| Autor |
Wiadomość |
wkizet
~user

Ostrzeżeń: 1
Status: Offline
|
Wysłany: 25 Sty 2007 16:35:25
|
|
UA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; Avant Browser) |
Witam i mam nadzieję, że nie ośmieszę się tym pytaniem.
Z braku miejsca na darmowym serwerze postanowiłem całość przenieść na płatny. Wszystko gra jak należy. Problem jednak w tym, że poprzedni serwis jest już idealnie zindeksowany przez google.
Czy jest jakaś możliwość przekierowywania odwiedzających stary serwis na nowy? Nie chodzi mi tutaj tylko o stronę główną, ale każdą w serwisie.
Nie mam wykupionej własnej domeny.
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
Suchy
~user

Pochwał: 63
|
Wysłany: 25 Sty 2007 17:11:11
|
|
UA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar) (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Maxthon; .NET CLR 1.1.4322; MEGAUPLOAD 1.0; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30) |
Jeśli nei możesz przepiąć adresu to neistety będzie z tym duży problem i praktycznie tak w 100% tego się zrobić nei da. Możesz pokombinować z przekierowaniami ze starego adresu na nowy. Możesz bawić się z hotlinkowaniem większych plików z nowego serwera, a pliki php na darmowym i dać jeszcze baze na nowym.
|
|
|
_________________ Suchy the Master
www.gtw.avx.pl
www.scarlet.ivy.prv.pl |
|
|
|
 |
dudi
@admin

Pochwał: 330
|
Wysłany: 25 Sty 2007 23:26:01
|
|
UA: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.1) Gecko/20060601 Firefox/2.0.0.1 |
| Suchy napisał(a): |
Możesz bawić się z hotlinkowaniem większych plików z nowego serwera, a pliki php na darmowym i dać jeszcze baze na nowym.
|
Takie rozwiązanie proponował bym jako ostateczność - nie jest to dobre pod względem wydajności.
Można by ten problem rozwiązać używając $_SERVER['QUERY_STRING']. Spróbuj na starym serwerze umieścić plik index.php z takim skryptem:
| PHP: |
 <?php
$location = ( empty($_SERVER['QUERY_STRING']) ) ? ( $_SERVER['SCRIPT_NAME'] ) : ( $_SERVER['SCRIPT_NAME'].'?'.$_SERVER['QUERY_STRING'] );

header('Location: http://www.nowy_adres.pl/' . $location);
die();
?>
|
Jeśli nie zadziała tak jak trzeba to wklej tutaj link na jaki przekierowuje, oraz jaki powinien być poprawny.
|
|
|
_________________ Pomocy udzielam TYLKO na forum !!! |
|
|
|
 |
wkizet
~user

Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 26 Sty 2007 08:18:50
|
|
UA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; Avant Browser) |
Rewelacja, dokładnie o to mi chodziło.
Po www.nowy_adres.pl usunąłem /, gdyż po przekierowaniu miałem dwa //.
Wystarczy ten skrypt umieścić w każdym index.php w poszczególnym module i przekierowanie następuje idealnie do każdej podstrony.
Ogromne dziękuje.
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum |
|
|
|
|
|
|
|