PHP-Nuke
  Strona głównaDownloadForumFAQ Zaloguj się  
Forum

Regulamin  Forum FAQ   Szukaj   Grupy   Rejestracja   Zaloguj

Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!!

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  Forum PHP-Nuke.org.pl Strona Główna » Style - modyfikacje/pomoc
Autor Wiadomość
Selena
~user

Status: Offline

PostWysłany: 17 Lip 2007 17:54:46 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.4) Gecko/20070515 Firefox/2.0.0.4

Otóż, wiadomo po czym to poznać, że ściągnięty styl będzie działać, czy nie? Bo ja mam z tym odwieczny problem i zamiast się pytać, chciałabym sama wiedzieć, jak to rozpoznać - zakładając, że się da.

Np ściągnęłam z tej strony dwa style: http://www.portalthemes.com/index.phtml
Ściągnęła dwa style o nazwie "pt20X" i "pt7".

Non stop, gdy wypróbowuję nowe style, to w większości przypadków mam białą stronę i nic. Muszę jeszcze raz umieszczać w bazie danych :/ Kiedyś na forum powiedziano mi, że styl "pt20X" powinien działa w wersji 7.8. Ale nie działa. Czy jest jakiś sposób, aby stwierdzić, czy będzie działać jaki kolwiek ze styli? Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Ostatnio zmieniony przez Selena dnia 18 Lip 2007 09:31:32, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora    
panda
~user

Pochwał: 58

PostWysłany: 17 Lip 2007 19:16:22 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.12) Gecko/20070508 Firefox/1.5.0.12

Readme.txt

Tam szukaj odpowiedzi

Selena
~user

PostWysłany: 18 Lip 2007 09:03:50 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.4) Gecko/20070515 Firefox/2.0.0.4

No, wiadomo, że w takim powinny być, ale w stylach, które ściągam - stąd, czy z innych stron - nie posiadają takich informacje :/ ;(

Ten Phpnuke 7.1 jest fajny, bo zamiast białej strony, to jeszcze dodatkowo jest napisane, gdzie jest błąd. To jest coś takiego:

Kod:
Warning: main(modules/AutoTheme/autotheme.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/www/smart_plus/s/selena/selena.risp.pl/multibladeart/themes/pt7/theme.php on line 23

Warning: main(modules/AutoTheme/autotheme.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/www/smart_plus/s/selena/selena.risp.pl/multibladeart/themes/pt7/theme.php on line 23

Warning: main() [function.include]: Failed opening 'modules/AutoTheme/autotheme.php' for inclusion (include_path='/usr/local/lib/php:.') in /home/www/smart_plus/s/selena/selena.risp.pl/multibladeart/themes/pt7/theme.php on line 23

Fatal error: Unknown function: themeheader() in /home/www/smart_plus/s/selena/selena.risp.pl/multibladeart/header.php on line 47

Wiem, gdzie znaleźć jakie pli, w jakim folderze, ale nie bardzo wiem, co tu jest nie tak =(
CiNeK
~user

Pochwał: 1

PostWysłany: 18 Lip 2007 10:23:38 Back to top  

najlepiej ściągać style z tej strony, nie miałem nigdy problemów ze stylami zassanymi stąd Wink ściągałem kiedyś jakieś z innych portali ale skończyło się to dla mnie nieprzyjemnie Confused dobrze że się wtedy tylko bawiłem...

Ogólnie to nie pisze się stylów do poszczególnych wersji, no przynajmniej nie słyszałem o czymś takim Confused zawsze powinny działać z każdym Nuk'iem

Jeśli Twoja strona na standardowym stylu DeepBlue działała to masz w takim razie wadliwą skórkę..

Nuke 7.1 to też już troszkę dziadek można powiedzieć, nie myślałaś o upgradzie?
Zobacz profil autora    
Selena
~user

PostWysłany: 18 Lip 2007 11:40:09 Back to top  

CiNeK napisał(a):

Nuke 7.1 to też już troszkę dziadek można powiedzieć, nie myślałaś o upgradzie?

Wiesz, ja mogę całego usunąć, bo ja dopiero staram się założyć stronę i daję na serwer, usuwam, daję, usuwam i tak w kółko, by dopasować zdatną i działającą dobrze, dla mnie, wersję. 7.1 chciałam wypróbować tylko.
No cóż muszę stąd mieć styl :/ A tu nie ma takich super. Ja szukam "to coś", a tu nie ma takich, jak stąd indziej można dostać Sad Szkoda.
A ja użyję 7.9. coś tam PL - 8.0 ma za dużo błedów, które sprawiają mi trudności (nie jestem dobra w php, znam narazie tylko ułamek ułamka), a co rusz nie chcę się o coś pytać i czekać z nadzieją, że mi ktoś odpisze Sad Z resztą te braki tabeli po prawej mnie denerwuje, bo co inny styl, to edytować inaczej. Użyję tego ostatniego 7.9 PL
Pozdrawiam Wink
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat