| Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!! |
| Autor |
Wiadomość |
Selena
~user

Status: Offline
|
Wysłany: 17 Lip 2007 17:54:46
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.4) Gecko/20070515 Firefox/2.0.0.4 |
Otóż, wiadomo po czym to poznać, że ściągnięty styl będzie działać, czy nie? Bo ja mam z tym odwieczny problem i zamiast się pytać, chciałabym sama wiedzieć, jak to rozpoznać - zakładając, że się da.
Np ściągnęłam z tej strony dwa style: http://www.portalthemes.com/index.phtml
Ściągnęła dwa style o nazwie "pt20X" i "pt7".
Non stop, gdy wypróbowuję nowe style, to w większości przypadków mam białą stronę i nic. Muszę jeszcze raz umieszczać w bazie danych Kiedyś na forum powiedziano mi, że styl "pt20X" powinien działa w wersji 7.8. Ale nie działa. Czy jest jakiś sposób, aby stwierdzić, czy będzie działać jaki kolwiek ze styli?
|
Ostatnio zmieniony przez Selena dnia 18 Lip 2007 09:31:32, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
panda
~user

Pochwał: 58
|
Wysłany: 17 Lip 2007 19:16:22
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.12) Gecko/20070508 Firefox/1.5.0.12 |
|
|
|
 |
Selena
~user

|
Wysłany: 18 Lip 2007 09:03:50
|
|
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.4) Gecko/20070515 Firefox/2.0.0.4 |
No, wiadomo, że w takim powinny być, ale w stylach, które ściągam - stąd, czy z innych stron - nie posiadają takich informacje ;(
Ten Phpnuke 7.1 jest fajny, bo zamiast białej strony, to jeszcze dodatkowo jest napisane, gdzie jest błąd. To jest coś takiego:
| Kod: |
Warning: main(modules/AutoTheme/autotheme.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/www/smart_plus/s/selena/selena.risp.pl/multibladeart/themes/pt7/theme.php on line 23
Warning: main(modules/AutoTheme/autotheme.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/www/smart_plus/s/selena/selena.risp.pl/multibladeart/themes/pt7/theme.php on line 23
Warning: main() [function.include]: Failed opening 'modules/AutoTheme/autotheme.php' for inclusion (include_path='/usr/local/lib/php:.') in /home/www/smart_plus/s/selena/selena.risp.pl/multibladeart/themes/pt7/theme.php on line 23
Fatal error: Unknown function: themeheader() in /home/www/smart_plus/s/selena/selena.risp.pl/multibladeart/header.php on line 47 |
Wiem, gdzie znaleźć jakie pli, w jakim folderze, ale nie bardzo wiem, co tu jest nie tak =(
|
|
|
|
|
|
|
 |
CiNeK
~user

Pochwał: 1
|
Wysłany: 18 Lip 2007 10:23:38
|
|
najlepiej ściągać style z tej strony, nie miałem nigdy problemów ze stylami zassanymi stąd ściągałem kiedyś jakieś z innych portali ale skończyło się to dla mnie nieprzyjemnie dobrze że się wtedy tylko bawiłem...
Ogólnie to nie pisze się stylów do poszczególnych wersji, no przynajmniej nie słyszałem o czymś takim zawsze powinny działać z każdym Nuk'iem
Jeśli Twoja strona na standardowym stylu DeepBlue działała to masz w takim razie wadliwą skórkę..
Nuke 7.1 to też już troszkę dziadek można powiedzieć, nie myślałaś o upgradzie?
|
|
|
|
|
|
|
 |
Selena
~user

|
Wysłany: 18 Lip 2007 11:40:09
|
|
| CiNeK napisał(a): |
Nuke 7.1 to też już troszkę dziadek można powiedzieć, nie myślałaś o upgradzie? |
Wiesz, ja mogę całego usunąć, bo ja dopiero staram się założyć stronę i daję na serwer, usuwam, daję, usuwam i tak w kółko, by dopasować zdatną i działającą dobrze, dla mnie, wersję. 7.1 chciałam wypróbować tylko.
No cóż muszę stąd mieć styl A tu nie ma takich super. Ja szukam "to coś", a tu nie ma takich, jak stąd indziej można dostać Szkoda.
A ja użyję 7.9. coś tam PL - 8.0 ma za dużo błedów, które sprawiają mi trudności (nie jestem dobra w php, znam narazie tylko ułamek ułamka), a co rusz nie chcę się o coś pytać i czekać z nadzieją, że mi ktoś odpisze Z resztą te braki tabeli po prawej mnie denerwuje, bo co inny styl, to edytować inaczej. Użyję tego ostatniego 7.9 PL
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum |
|
|
|
|
|