PHP-Nuke
  Strona głównaDownloadForumFAQ Zaloguj się  
Forum

Regulamin  Forum FAQ   Szukaj   Grupy   Rejestracja   Zaloguj

Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!!

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  Forum PHP-Nuke.org.pl Strona Główna » Modyfikacje - pomoc
Autor Wiadomość
poki2003
~user

Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 1

Status: Offline

PostWysłany: 3 Kwi 2006 13:02:19 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1

Witam wszystkich Smile
Zainstalowałem modyfikacje forum by jaszczur na nuke 7.9 .
Po kliknieciu w napisany post wyskakuje taki bład , nie mam pojęcia jak sie za to zabrac , cos chyba nie zgadza sie z liczbą kolumn w bazie , nie mam pojęcia Oto taki bład :

Kod:
Could not obtain post/user information.

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 Something is wrong in your syntax obok '( nuke2_users u LEFT JOIN nuke2_bbbanlist b ON u.user_id=b.ban_u' w linii 2

SELECT u.username, u.user_id, u.user_posts, u.user_from, u.user_website, u.user_email, u.user_icq, u.user_gg, u.user_tlen, u.user_viewstat, u.user_aim, u.user_yim, u.user_regdate, u.user_msnm, u.user_skype, u.user_viewemail, u.user_rank, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_avatar, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_allowsmile, u.user_allow_viewonline, u.user_session_time, u.user_birthday, u.user_next_birthday_greeting, u.user_plusp, u.user_minusp, u.user_disallowed_write, b.ban_id, p.*, u.user_gender, pt.post_text, pt.post_subject, pt.bbcode_uid FROM nuke2_bbposts p, ( nuke2_users u LEFT JOIN nuke2_bbbanlist b ON u.user_id=b.ban_userid), nuke2_bbposts_text pt WHERE p.topic_id = '1' AND pt.post_id = p.post_id AND u.user_id = p.poster_id ORDER BY p.post_time ASC LIMIT 0, 15

Line : 412
File : viewtopic.php

Natomiast w viewtopic.php w linijce 412 mam
Kod:
402 $sql = "SELECT u.username, u.user_id, u.user_posts, u.user_from, u.user_website, u.user_email, u.user_icq, u.user_gg, u.user_tlen, u.user_viewstat, u.user_aim, u.user_yim, u.user_regdate, u.user_msnm, u.user_skype, u.user_viewemail, u.user_rank, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_avatar, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_allowsmile, u.user_allow_viewonline, u.user_session_time, u.user_birthday, u.user_next_birthday_greeting, u.user_plusp, u.user_minusp, u.user_disallowed_write, b.ban_id, p.*, u.user_gender,  pt.post_text, pt.post_subject, pt.bbcode_uid
   403     FROM " . POSTS_TABLE . " p, ( " . USERS_TABLE . " u LEFT JOIN ".BANLIST_TABLE." b ON u.user_id=b.ban_userid), " . POSTS_TEXT_TABLE . " pt
        WHERE p.topic_id = '$topic_id'
                $limit_posts_time
                AND pt.post_id = p.post_id
                AND u.user_id = p.poster_id
        ORDER BY p.post_time $post_time_order
        LIMIT $start, ".$board_config['posts_per_page'];
410 if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
{
   412     message_die(GENERAL_ERROR, "Could not obtain post/user information.", '', __LINE__, __FILE__, $sql);
}

[/code]
Zobacz profil autora    
p-maz
~user

Pochwał: 120

PostWysłany: 3 Kwi 2006 16:06:25 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Opera/9.00 (Windows NT 5.1; U; pl)

wgrałeś wszystkie tabele do bazy danych?

Najlepiej zainstaluj tą wersje forum na nuke 78 bo z nią ona najlepiej współpracuje.

Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora    
poki2003
~user

Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 3 Kwi 2006 22:43:07 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1

Ta instalacja przebiegła pomyślnie, spróbuje z php nuke 7.8 mozliwe ze błąd nastapił bo miałem phpbb upgrade do wersji 19

Dodane po: 12 minutach:

p-maz , niesety ten sam bład z nuke 7.8, nie wiem cio mam juz z tym zrobić ??
Zobacz profil autora    
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat