PHP-Nuke
  Strona głównaDownloadForumFAQ Zaloguj się  
Forum

Regulamin  Forum FAQ   Szukaj   Grupy   Rejestracja   Zaloguj

Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!!

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  Forum PHP-Nuke.org.pl Strona Główna » Chat
Autor Wiadomość
ivellios1988
~user

Status: Offline

PostWysłany: 30 Gru 2005 16:30:51 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.54 [pl]

Chodząc po forach, zauważyłem pewne zjawisko. Otóż jest sobie webmaster, który korzysta z CMS'a, dajmy na to PHP NUKE lub jPortal. Zrobił własną grafikę do owego CMS'a, napisał jakąśtam treść (np. artykuły) czy zrobił galerię własnych prac.

No i tą swoją stronę opartą na CMS'ie daje do oceny, powiedzmy, na http://forum.prv.pl i co dostaje Question Zostaje równo objechany przez większość użytkowników za CMS'a - część z nich patrzy najpierw na stopkę, jeśli widzą "Powered by cośtamcośtam", zaraz walą ocenę 0/10 i dopisują

Cytat:
na skurke nie patrze bo pewnie ściongnięta a treść mnie nie obchodzi!

Jeszcze trochę i w regulaminach w ogóle zabroną dawania do oceny stron stojących na CMS'ach Razz

Czy używanie gotowego CMS'a przez kogoś kto nie ma czasu na kopanie w dokumentach HTML czy też stworzenie własnego systemu, to coś złego Question
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ   
p-maz
~user

Pochwał: 120

PostWysłany: 30 Gru 2005 16:50:17 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

Większość osób jak się patrzy na CMS'a to uważa że to jest gotowiec w 100%. Nikt nie ma pojęcia ile ktoś poświęcił czasu na jakieś modyfikacje przeróbki layoutu.
Ale z drugiej strony jest tak, że często stroną opartą o CMS'a posługują się osoby które nie moją wogóle pojęcia co to jest php a html'a znają tylko z nazwy...

To zależy kto i co lubi, bo jeśli ktoś jest w stanie zrobić samemu moduł czy layout to jednocześnie byłby w stanie zrobić strone w "czystym" php.
Fakt, że wtedy możesz podpisać się tym, że napiszesz w stopce Powered by mój_nick © 2005-2006.

Ale niestety wiele osób aby uzyskać taki efekt zabiera się za usuwanie stopki z cms'a...

Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora    
ivellios1988
~user

PostWysłany: 30 Gru 2005 16:51:57 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.54 [pl]

A właśnie - co trzeba zrobić, aby móc usunąć stopkę informującą o PHP NUKE Question
p-maz
~user

Pochwał: 120

PostWysłany: 30 Gru 2005 16:55:26 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

http://phpnuke.org.pl/phpnuke-a-licencja-gnu-gpl-vp10656.html#10656

ehhh search po drugie

dudi
@admin

Pochwał: 330

PostWysłany: 30 Gru 2005 17:06:49 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

ivellios1988 napisał(a):
Zostaje równo objechany przez większość użytkowników za CMS'a - część z nich patrzy najpierw na stopkę, jeśli widzą "Powered by cośtamcośtam", zaraz walą ocenę 0/10

cóż - według mnie ocena strony opartej na jakimkolwiek CMS-ie przez osobę, która danego systemu w ogóle nie zna jest nie obiektywna.

Nie znając jakiegoś systemu nie można jednoznacznie stwierdzić ile pracy administrator włożył w swoją stronę.

Przynajmniej mnie się tak wydaje Rolling Eyes

~user

PostWysłany: 30 Gru 2005 17:09:22 Back to top  

Tak jak już napisałem, część użytkowników patrzy najpierw na to, czy strona na CMS'ie stoi. Jeśli widzą informację o CMS'ie, olewają resztę i opieprzają autora strony Confused

Raz miałem sytuację z jPortalem, usiłowałem przekonać gościa że skórka jest mojego autorstwa (bo faktycznie była mojego autorstwa) ale on dalej uparcie twierdził, że jak CMS ściągnięty to skórka też...
dudi
@admin

Pochwał: 330

PostWysłany: 30 Gru 2005 17:16:51 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

hehe
z takimi osobami nie ma co dyskutować
poprostu olewaj takie oceny Wink

~user

PostWysłany: 30 Gru 2005 17:17:57 Back to top  

OT: dałem podobny temat na innym forum to wszyscy myśleli że chcę startować w konkursie ze "ściągniętym gównem" Laughing
panda
~user

Pochwał: 58

PostWysłany: 30 Gru 2005 17:33:41 Back to top  

No to zaproponuj mu każdą kasę za zrobienie dokładnie takiej samej strony w 2 dni. Mr. Green

Seba_PL
~user

PostWysłany: 4 Sty 2006 09:30:34 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Popierwsze wiele osób zmienia troche jakieś CMS-y i puźniej się chwalą że co to nie oni i że strony oparte na CMS-ach są do bani .... jakiś syndrom niższości czy coś ??
Nie warto się przejmować, wiele dużych stron stoi na CMS-ach z powodu ciągłych modyfikacji a przez można zrozumieć, modyfikuj teraz ciągle kod.

Ja mam własnoręcznie zmodyfikowaną skórke na podstawie jednego thema, dzięki któremu się nauczyło co do czego (prosty sposób do nauki)

I co będą mi wypominać że zciągnięta skórka ?? niech mi pokażą drugą taką Laughing
ivellios1988
~user

PostWysłany: 22 Sty 2006 14:13:42 Back to top  

Tak mnie coś pokusiło i zmodyfikowałem trochę Nuka na mojej stronie www.zjawiska.hosted.pl/phpnuke/index3.html Siedziałem wczoraj przy tym około 6 godzin no i efekt jest ni mniej ni więcej, że jest to pierwsza mojego autorstwa strona na CMS'ie, gdzie walidator nie znajduje błędów (strona główna) lub znajduje jedynie pojedyncze (na niektórych podstronach) Wink
Seba_PL
~user

PostWysłany: 17 Mar 2006 12:34:12 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Wracając do tematu, jak dla mnie powinno powstać na phpnuke.org.pl coś gdzie znalezione przez przypadek lub też nie, strony z usuniętą stopką o CMS'ie będą umieszczane. Nazwać to Ściana Wstydu lub coś takiego. Bo już mnie denerwują strony gdzie w google widze że Powered by phpnuke a tam koleś ma Powered by xyz i do tego pisze teksty że jego autorstwa ....

kidzior
~user

PostWysłany: 18 Mar 2006 13:38:23 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98)

Seba_PL napisał(a):
Bo już mnie denerwują strony gdzie w google widze że Powered by phpnuke a tam koleś ma Powered by xyz i do tego pisze teksty że jego autorstwa ....

Ad tekstów kogoś autorstwa, to może i są, np recenzje czy wywiady autorstwa tego redaktora. Oczywiście, tego się nie czepiam.
Jednak kasowanie stopek to coś brzydkiego bardzo i tego nie pochwalam.

Sam emigrowałem z PHPNuke na inne CMSy i tylko źle na tym wyszedłem, jestem w trakcie nawracania się na PHPNuke z Joomla no i od niego zaczynałem i na nim skończę, jednak najfajniejszy system z jakim miałem do czynienia.

Jedyna sprawa jaka w CMSach jest brzydka, to to, że się autorom nie chce przykładac do modyfikacji elementów, które są nieprzydatne i które tylko zawadzają w oglądaniu/przeglądanu witryn.

Lepiej jest oprzeć się na gotowych rozwiązaniach, jeżeli się nie ma wystarczającej wiedzy w programowaniu PHP i ewentualnie lekko modyfikować to co jest nam potrzebne. Można przecież pytać na forach jak zrobić to czy coś innego.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat