PHP-Nuke
  Strona głównaDownloadForumFAQ Zaloguj się  
Forum

Regulamin  Forum FAQ   Szukaj   Grupy   Rejestracja   Zaloguj

Zadając pytanie dotyczące PHPNuke podaj jego wersje!!

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  Forum PHP-Nuke.org.pl Strona Główna » Instalacja
Autor Wiadomość
Selena
~user

Status: Offline

PostWysłany: 22 Sie 2007 18:34:39 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6

Poddaję się. Dosłownie się poddaję. Dlatego piszę. Czytałam już dwa tematy na temat białych stron po instalacji, ale nie było nic konkretnego. Nie mogę z resztą się zdecydować na Phpnuke. Prawdę mówiąc PhpNuke jest do bani! Nie ma żadnego, który działa tak, jakby tego chciała! Każdy na jakąś wadę, której nie mogę podołać! Ale, co kasowałam, co wrzucałam na serwer i na tą samą bazę danych, to robiłam to samo i działało. Nie chciała używać (jeśli dobrze pamiętam) 7.9 PL (taka długa nazwa), bo nie mogłam sobie poradzić z polskimi literami - wszystko, co na forum pisało, nie pomagało. Próbowałam z 8.0, nawet 7.9 przez tą spolszczoną i rzekomo ulepszoną, ale NIC MI NIE DZIAłA. Kombinowałam Sad Nie wiem, co zrobić. Ale po instalacji ma BIAłą STRONę. Nic mi nie wyświetla. Nie wiem, gdzie mam błąd. Nie piszcie, że może config.php źle skonfigurowany, bo zawsze robię to samo. Oto dane mojego serwera:

Kod:
# Wersja serwera: 5.0.41
# Wersja protokołu: 10
# Serwer: Localhost via UNIX socket
# Użytkownik: selena_3@localhost
# System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)

Szukam też phpnuke, gdzie mogę mieć działającą sprawnie gallerię i przede wszystkim, gdzie będzie działał styl fisubice Sad Oto mój config obecnego PHPNuke 7.9:

Kod:
$dbhost = "sql.risp.pl";
$dbuname = "selena_3";
$dbpass = "<hasło>";
$dbname = "selena_3";
$prefix = "nuke";
$user_prefix = "nuke";
$dbtype = "MySQL";
$sitekey = "SStgF54$3@+%288-982%/(-derThsR-23";
$gfx_chk = 0;
$subscription_url = "";
$admin_file = "admin";
$nuke_editor = 1;

I ciągle biała strona. Robiłam to samo zawsze i nagle nie chce mi w ogóle działać :/ Ani w pracy, ani na moim kompie ;(;(;( Poddaje się, nie wiem, co robić, błagam pomóżcie!
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora    
marbed
~user

Pochwał: 43

PostWysłany: 21 Paź 2007 21:32:35 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

Wersja PHP ?
Wersja MySQL ?
Kodowanie polskiej wersji językowej to ISO. Więc jeśli wgrasz w bazę która ustawiona jest na UTF plik SQL zakodowany w ISO, automatycznie zostanie ustawione UTF i pojawią się ślaczki zamiast polskich znaków. To podstawowy błąd podczas instalacji PHP-Nuka. Wgranie pliku sql zakodowanego w iso do bazy ustawionej na pracę w UTF. Wszystko co będziesz dostawać z bazy będzie szło w utf a strona będzie ustawiac się na ISO i stad ślaczki. Nie wiem dokładnie jak wersja 8.0 ale zdaje mi się że ta wersja niespecjalnie poprawnie chce pracować z wersją 5.0 PHP i dokładnie to samo dotyczmy MySQLa. Aby zobaczyć co się dzieje ze skryptem i dlaczego jest biała strona, wystarczy włączyć debugowanie skryptu w pliku config.php
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora    
Soulast
~user

PostWysłany: 28 Paź 2007 16:35:30 Back to top  
Przeglądarka użytkownikaUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.8) Gecko/20071008 Firefox/2.0.0.8

ja po świerzej instalacji mialem rowniez biało..ale okazalo sie ze to przez defalut theme..i poprostu wystarczylo zmienic skorke..a to zrobilem za pomocą theme_fix
Zobacz profil autora    
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat